Goedemorgen Bitcoin: analisten speculeren over prijsuitbraak

309 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Waarom stijgt de bitcoin koers na een "Hash Ribbon Cross"?

Bitcoin heeft een zogenaamde "Hash Ribbon Cross" gemaakt en in de geschiedenis van bitcoin heeft dat regelmatig geleid tot hogere koersen. We zien daar op dit moment nog weinig van terug, maar het is interessant om eens te onderzoeken waarom dat precies het geval is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Hash Ribbons zijn een manier om de gezondheid van miners in kaart te brengen. In principe zijn het twee simpele lijnen die het 30-daagse en 60-daagse gemiddelde van de hashrate van het netwerk vormen. Als het 60-daagse gemiddelde het 30-daagse gemiddelde naar boven kruist, dan is dat vaak slecht nieuws voor de koers en andersom.

Als het slechter gaat met bitcoin, dan moeten miners machines uitzetten en dat zie je eerder terug in het 30-daagse gemiddelde van de hashrate. Als die zakt, dan betekent het dat miners capituleren en andersom. Als miners machines uitzetten, dan halen ze minder bitcoin en dus minder omzet binnen.

Het gevolg daarvan is dat ze bitcoin moeten verkopen om hun kosten te blijven dekken. Op dit moment heeft het 30-daagse gemiddelde van de hashrate net weer het 60-daagse gemiddelde doorkruist naar de bovenkant. Op basis daarvan is het goed mogelijk dat de bitcoin koers binnenkort weer stijgt.

Analisten speculeren over uitbraak van bitcoin

De bitcoin koers schommelt al weken rond hetzelfde niveau. Met kleine pieken en iets diepere dalen staat de koers met $21.700 rond hetzelfde punt als een maand geleden.

Data vanaf cryptobeurs Binance laten zien dat handelaren langzaam maar zeker de koers iets omhoog drukte. Er kwamen meer biedingen bij. De grote sell orders stonden klaar rond $21.600. Op het moment van schrijven staan we daar iets boven.

Let op! Het gaat hier puur om speculeren. De analisten in kwestie geven slechts hun mening/visie.

De koop- en verkooplevels van Binance

Bitcoin sentiment institutionele beleggers blijft negatief, uitstroom houdt aan

Het sentiment onder institutionele beleggers jegens bitcoin is al weken dramatisch. Voor de afgelopen week moest bitcoin een uitstroom van 15 miljoen dollar opschrijven in wat de derde achtereenvolgende week aan uitstromen markeerde.

Alleen het Amerikaanse short-bitcoin fonds noteert een kleine plus van 0,2 miljoen dollar, maar dat is in principe geen positief signaal van de institutionele beleggers. Het lijkt er dan ook op dat, met het dalen van de markt, ook de interesse van het institutionele publiek voor bitcoin stevig is afgenomen.