Goedemorgen Bitcoin: anonieme handelaar stuurt 1.000 BTC naar Bitstamp

Goedemorgen! We hebben het opmerkelijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

5 opmerkelijke bitcoin transacties van vandaag

Bitcoin is een open geldnetwerk. Alle transacties zijn voor iedereen in te zien. We hebben 5 opmerkelijke transacties van vandaag voor je op een rij gezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Twitteraccount Whale Alert houdt veel grote bitcoin adressen in de gaten. Een van de meest opvallende transacties was die van een onbekend adres naar Bitstamp. Een whale stuurde 1.000 bitcoin (ruim $42 miljoen) naar cryptobeurs Bitstamp.

Hardwaregigant Intel wil in 2022 nog eerste bitcoin mining chips leveren

Intel wil in dit jaar nog de eerste bitcoin mining chips leveren. De hardwaregigant heeft Argo en Block dit jaar nog de eerste levering beloofd.

Bij de aankondiging neemt Intel uitgebreid de tijd om te melden dat het hier gaat om hele groene, efficiënte chips. In het persbericht speelt Intel in op het sentiment van het energiegebruik van miners.

SEC legt BlockFi boete op van $100 miljoen voor renteproducten

Cryptobank BlockFi moet $100 miljoen betalen vanwege beschuldigingen van de Securities and Exchange Commission (SEC). De Amerikaanse beurswaakhond stelt samen met staatsregelgevers dat ze illegaal een product heeft aangeboden.

Het gaat om een financieel product met 'te hoge' rentetarieven. Het gaat om het idee van lending, waarbij BlockFi een bepaald percentage uitbetaald over de tokens die klanten bij het bedrijf storten. Eigenlijk zou je BlockFi kunnen zien als een moderne cryptobank: je stalt er jouw geld en krijgt daar vervolgens een rente over.

Redditor legt $125 aan Bitcoin in stadsarchief, wil het daar 100 jaar laten

Een Bitcoiner deelt op Reddit een ludieke actie. Hij heeft 0,003 bitcoin voor een lange tijd weggestopt. 100 jaar om precies te zijn.

Het account Optimal-Dentistador vertelt zijn verhaal. Hij is benieuwd hoe lang het Bitcoin netwerk zal blijven bestaan. Daarom had hij het volgende plan: "Ik heb de keys van 0,003 BTC voor 100 jaar in een kluis gelegd. Nou, eigenlijk niet precies zoals het er staat, maar het stadsarchief waar ik woon zal de brief de komende 100 jaar bewaren."

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...