Goedemorgen Bitcoin: ASIC’s spotgoedkoop

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin mining rigs enorm goedkoop, aangeboden voor $20/TH

Er is een kloof ontstaan tussen de prijzen waartegen verkopers hun ASIC’s aanbieden en die bitcoin miners bereid zijn te betalen. Dat blijkt uit informatie van Foundry en The Block.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De markt van mining rigs zit “vast in een deflatoire spiraal”. De opkopers van de ASIC’s willen naar verluidt veel minder betalen voor de units.

Hoewel de aantallen aanzienlijk verschillen per model, geeft Foundry enkele cijfers weg. Zo is de vraagprijs van de nieuwere generatie rigs (zoals de Antminer S19J Pro) momenteel $15/TH of minder. Het probleem is dat de meeste verkopers $20/TH vragen.

Ter referentie: de S19J Pro is goed voor 104 TH/s. Je moet dus zo’n $2.000 aftikken om dit type ASIC te kunnen opkopen in de secundaire markt.

Spreiding tussen tussen Duitse en Italiaanse rente brengt ECB in de problemen

De spreiding tussen de Duitse en de Italiaanse rente brengt de Europese Centrale Bank (ECB) steeds verder in de problemen. Met een inflatie van ruim 10 procent in de Eurozone, is het voor de ECB al alarmfase rood, maar het lastige is dat het bijna geen wapens meer heeft om die inflatie te bevechten.

Italië staat er financieel gezien ronduit slecht voor en dat betekent dat investeerders een hogere rente verlangen om geld uit te lenen aan Italië. Die hogere rente maakt het voor het land alleen maar moeilijker om de problemen die er momenteel heersen de baas te worden.

De ECB probeert op zijn beurt de brand te blussen door selectief staatsobligaties te kopen, om daarmee de lidstaten die het zwaar hebben te ondersteunen. Hoe verder de spreiding tussen de Duitse en Italiaanse markt oploopt, hoe groter de problemen.

Foutje bedankt! NiceHash verliest $120.000 aan bitcoin

NiceHash Mining kwam eergisteren van een koude kermis thuis. Door een klein foutje verloren ze ruim zes bitcoin.

NiceHash is een marktplaats voor rekenkracht. Kopers kunnen een cryptovaluta, mining pool en een prijs kiezen. Vervolgens kunnen ze de cryptocurrency van miners opkopen die zijn verbonden met NiceHash.

Gisteren maakte de mining pool een nieuw block. Daarbij ging er iets mis. Ze maakten een fout bij het opbouwen van dit blok dat ze in de blockchain wilden zetten, waardoor ze de toegang tot 6,309 BTC verloren. Omgerekend is dit ongeveer $120.000.

Er ging wat mis met de transactiekosten en de mining reward die ze hoopten te verdienen.