Goedemorgen Bitcoin: ATM in Uruguay immens populair op eerste dag

Goedemorgen Bitcoin: ATM in Uruguay immens populair op eerste dag

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bukele vol vertrouwen: slapende vulkaan kan Bitcoin City van energie voorzien

De president van El Salvador, Nayib Bukele, denkt dat er genoeg geothermische energie aan te boren is om het project Bitcoin City van elektriciteit te voorzien. Een centrale bij de slapende vulkaan Conchagua alleen al zou genoeg moeten zijn voor de nieuwe stad, stelt hij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Maar, hoe zit het met de ‘inactieve’ Conchaguavulkaan?” twitterde Bukele, “We hebben een kans van 90% kans dat we tenminste een 42MW bron vinden.

Allereerste Bitcoin ATM in Uruguay trekt veel bekijks

De allereerste Bitcoin pinautomaat van Uruguay heeft enorm veel interesse gewekt. Vorige week werd de ATM geplaatst. Naar verluidt werd er in de eerste paar uur meer dan 1.000 keer gebruik van gemaakt.

Volgens persbureau EFE (via Hola News) werd de ATM vorige week vrijdag officieel geopend (met zelfs een fles champagne erbij). Hij staat in de zuidoostelijke stad Punta del Este, in het departement Maldonado.

De automaat is neergezet door lokaal cryptobedrijf inBierto, samen met een ander bedrijf genaamd Urubit. Hier kunnen locals nu fiatvaluta omruilen voor onder andere bitcoin.

Gerucht: Cash App integreert lightning betalingen

Je kunt binnenkort met de Cash App beetjes bitcoin versturen via het Lightning netwerk. Tenminste, dat zijn de geruchten op bitcoin Twitter.

Amerikanen kunnen al via de mobiele app bitcoin kopen en dat gebeurt onder de jongere generaties dan ook massaal.

De Cash app is helaas nog voorbehouden tot de Amerikaanse en Britse markt, maar de ambitie is om deze functies wereldwijd uit te rollen.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties