Goedemorgen Bitcoin: Banken verloren al 2.500 miljard dollar aan waarde

480 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Banken verloren al 2.500 miljard dollar aan waarde, zo reageert bitcoin erop

De bitcoinprijs is weer boven de $29.000 hersteld en de reden ligt bij de Amerikaanse bankencrisis. Slechts enkele uren nadat de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), Jerome Powell, het publiek op de FOMC-vergadering had verzekerd dat het Amerikaanse banksysteem veilig en gezond is, kwamen tal van regionale banken opnieuw onder zware druk te staan.

Het aandeel PacWest (PACW) uit Los Angeles kelderde met ongeveer 60% in de handel na sluitingstijd. De regionale bank moet op zoek naar een koper en andere strategische opties overwegen, meldt persbureau Bloomberg.

'Amerika kan munt van 1 biljoen drukken om schuldencrisis te voorkomen'

Het is je vast niet ontgaan dat de Amerikaanse overheid al een tijdje worstelt met het naderende schuldplafond. Heel plat gezegd mag de Amerikaanse overheid na het bereiken van dat plafond geen schulden meer op zich nemen en kan het waarschijnlijk de rekeningen niet meer betalen, waardoor het failliet zou gaan. Om dat te voorkomen stelt econoom Paul Krugman het produceren van de in het verleden veelbesproken munt van 1 biljoen dollar voor.

FTX eist 4 miljard dollar terug van cryptobank Genesis

FTX is al langer verwikkeld in een juridische strijd met cryptobank Genesis. Volgens de bewindvoerder van het failliete FTX heeft Genesis veel eerder dan andere schuldeisers zijn activa opgenomen, en eisen nu bijna 4 miljard dollar terug van Genesis.

Het eveneens failliete Genesis is een dochteronderneming van Digital Currency Group (DCG), en gold als een van de belangrijkste spelers op de crypto-leningenmarkt. Het bood institutionele klanten de mogelijkheid om crypto-activa te lenen of uit te lenen tegen zeer hoge rentetarieven. Het had ook een samenwerking met FTX’s zusterhandelsfirma Alameda Research, die een aanzienlijk deel van zijn liquiditeit leverde.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...