Goedemorgen Bitcoin: Bankman-Fried wil $450 miljoen terug

Goedemorgen Bitcoin: Bankman-Fried wil $450 miljoen terug

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Mashinsky van Celsius aangeklaagd wegens valse beloftes

De medeoprichter van Celsius, Alex Mashinsky, wordt aangeklaagd in New York. Mashinsky was CEO toen de kredietverstrekker in 2022 ten onder ging. Hij heeft nu een aanklacht aan de broek: hij zou met Celsius Network LLC investeerders hebben voorgelogen, bedrogen voor miljarden dollars aan digitale valuta.

De aanklacht vindt ook dat Celsius onder leiding van Mashinsky klanten valse beloftes voorschotelde. Investeerders kregen geen eerlijk beeld van het businessmodel van het bedrijf en de financiële situatie van de organisatie. Celsius ging net als andere partijen vorig jaar voor honderden miljoenen het schip in.

Bankman-Fried wil $450 miljoen aan Robinhood-aandelen terug

Sam Bankman-Fried wil graag 56 miljoen aandelen terug in de handelsapp Robinhood. De Amerikaanse overheid nam eerder de aandelen (ter waarde van zo'n $450 miljoen) in beslag.

De reden? Volgens het juridische team van de oprichter van FTX heeft hij een deel van dit geld nodig om zijn rechtszaken te betalen. Bankman-Fried schoot in enkele jaren op alle vermogenslijstjes omhoog. Inmiddels is zijn imperium geïmplodeerd en is het onduidelijk hoeveel hij momenteel waard is.

Dagvaardingen gestuurd naar hedgefondsen over handelswijze Binance

Amerikaanse autoriteiten vragen informatie op bij hedgefondsen over cryptobeurs Binance, meldt de Washington Post. Dit is qua handelsvolume veruit het grootste cryptobedrijf van de markt.

De krant baseert zich op informatie van een Amerikaans advocatenkantoor in Washington dat de afgelopen maanden dagvaardingen heeft gestuurd naar Amerikaanse hedgefondsen. Ze willen meer informatie over hun relatie en handelswijze met Binance.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties