Goedemorgen Bitcoin: bedrijf van Mexicaanse miljardair integreert BTC

942 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nederland deed 24 aanvragen bij Coinbase voor informatie over klanten

Cryptobeurzen moeten steeds meer informatie delen over hun klanten. Coinbase ontving 5.562 verzoeken vanuit de politie en andere overheidsinstanties in de eerste 9 maanden van 2021.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Amerikaanse handelshuis geeft openheid van zaken over wat zij delen met overheden in transparantierapport. Vanuit Nederland kreeg Coinbase 24 verzoeken voor informatie. Veruit de meeste verzoeken kwamen, uiteraard, uit de Verenigde Staten (2727).

Peter McCormack koopt nietig Brits voetbalclubje met grootse plannen

Presentator van ‘The What Bitcoin Did Podcast’ Peter McCormack heeft bekendgemaakt dat hij voetbalclub Bedford F.C. heeft overgenomen. Hij is nu voorzitter van de club en van plan om (uiteindelijk) te promoveren naar de Premier League.

Het plan is om via negen promoties uiteindelijk in de Premier League te spelen en Tottenham te verslaan. In Nederlandse termen: met VV Wapserveen naar de Eredivisie om uiteindelijk Vitesse in te maken. Met de aankoop van de club gaat naar eigen zeggen een droom in vervulling.

Grote Mexicaanse retailer gaat bitcoin accepteren als betaalmiddel

Elektra, een grote Mexicaanse retailer, gaat bitcoin accepteren als betaalmiddel. Het bedrijf is van de markante miljardair Ricardo Salinas Pliego.

Pliego pleit al jaren publiekelijk voor adoptie van bitcoin. Hij heeft zelf veel van zijn vermogen in bitcoin gestopt. Eerder wilde hij met ‘zijn’ bank Banco Azteca starten met bitcoindiesnten, maar hij werd teruggefloten door de centrale bank van Mexico.

Nu lanceert hij wel bitcoin betaalopties met Elektra. Als betaalverwerker kiezen ze overigens voor Bitpay. Zij verwerken de transacties van bitcoin (en cryptocurrency’s).