Goedemorgen Bitcoin: Binance speelt met nieuwe stablecoin, waarde Tether daalt

434 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitdeer breidt bitcoin miners uit in Bhutan

Het in Singapore gevestigde bitcoin-mijnbedrijf Bitdeer Technologies heeft zijn mijnbouwfaciliteit in Bhutan voltooid, waarbij het testen met stroomtoevoer nog gaande is. Dit nieuws komt nadat eerder bekend werd dat het koninkrijk Bhutan al enige tijd in het geheim bitcoin mined, ondersteund door zijn overvloedige waterkrachtreserves.

Bitdeer's nieuwste faciliteit, gelokaliseerd in het Gedu datacenter in Bhutan, heeft onlangs 23.000 nieuwe mijnmachines ontvangen. Hiervan zijn er momenteel ongeveer 11.000 operationeel. Wanneer alle machines volledig zijn ingeschakeld, wordt een hash-snelheid van ongeveer 2,5 EH/s verwacht.

Het bedrijf heeft ook zijn stroomverbruik in Texas verminderd vanwege de intense hitte in die regio. Desondanks rapporteerde Bitdeer een stijging van 41% in hun zelf-mining bitcoin-productie in juli.

Bitcoin blijft ieder jaar met 100 procent stijgen, aldus Preston Pysh

De investeerder en podcast-host Preston Pysh voorspelt dat bitcoin in de toekomst (gemiddeld) met 100 procent per jaar zal blijven stijgen ten opzichte van fiatmunten. In een nieuw interview met Scott Melker stelt Pysh dat iedereen op termijn zal snappen dat bitcoin een beschermingsmiddel tegen de geldontwaarding in het traditionele financiële systeem vormt.

Preston Pysh baseert zich voor zijn uitspraken natuurlijk op de absolute schaarste van bitcoin van 21 miljoen eenheden, die met het jaar aantrekkelijker wordt vanwege de gigantische geldontwaarding binnen het fiatsysteem. Overheden moeten steeds meer schulden op zich nemen om hun economieën draaiende te houden.

"Ik verwacht dat bitcoin met 100 procent per jaar blijft stijgen, omdat de fiatmunten op de rest van de planeet in waarde zullen blijven dalen", aldus Pysh.

Binance speelt met nieuwe stablecoin, waarde Tether daalt

Er gebeuren bijzondere dingen in de stablecoinspace. Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, vertelde tijdens de earnings call een verhaal dat voor vraagtekens zorgt.

Terwijl Armstrong praat op de marktkapitalisatie van USDC, vertelde hij tussen neus en lippen door dat Binance een deel USDC had omgezet naar een andere stablecoin.

“Binance heeft zelfs een deel van hun geld van USDC naar een andere stablecoin verplaatst. Ik denk dat de gegevens die we in de afgelopen zes of zeven weken van de USDC-marktkapitalisatie hebben exclusief dat is. En dat is dus een belangrijk datapunt.”

Coinbase werkt zeer nauw samen met Circle aan USDC. Binance had lange tijd reserves in USDC-reserves.

Analisten zijn in de blockchains gedoken en denken nu dat Binance heeft gekozen om First Digital USD (FDUSD) aan te houden. Het is een volgende kleine steek in de richting van USDC, nadat het in september 2022 al automatisch de USDC's van klanten omwisselde naar BUSD's.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...