Goedemorgen Bitcoin: Binance stopt in Nederland

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance verlaat Nederland

Binance gaat Nederland verlaten. Het is beurs niet gelukt om een registratie te krijgen bij De Nederlandsche Bank. Dat maakt de exchange bekend op haar site en inmiddels ook op Twitter.

  • Per direct worden géén nieuwe gebruikers geaccepteerd.
  • Per 12 juli is er geen markt of limit order meer mogelijk.
  • Per 12 juli worden alle Binance Loans geliquideerd, dus het advies is je lening af te betalen voor 11 juli, aldus Binance in een mail aan gebruikers.
  • Per 12 juli worden NFT-handel, NFT-staking, NFT-lening en Fan Token geblokkeerd voor Nederlandse gebruikers.
  • Per 17 juli is er géén enkele handel voor bestaande gebruikers meer mogelijk, opnames van je crypto's zijn na die datum nog wel mogelijk.
  • Per 12 juli geen nieuwe inschrijvingen voor ETH staking. Wissel ETH Staking vóór 14 september 2023 in, beloningen stoppen daarna per direct.

Frans openbaar ministerie verdenkt Binance van "witwassen"

Binance wordt onderzocht in Frankrijk en beschuldigd van een "ingrijpende vorm" van witwassen van geld. Dat meldt CoinDesk op basis van verklaringen van de openbare aanklager van Parijs.

De aanklacht luidt dat Binance op illegale wijze digitale activadiensten heeft verleend aan lokale klanten. Ook zijn er zwakke controles op klanten uitgevoerd bij het voorkomen van witwassen. Binance wordt momenteel onderzocht door de Franse autoriteiten.

De beschuldigingen tegen Binance van Franse aanklagers luiden als volgt: illegale operatie als cryptobeurs, het grootschalig witwassen van geld en het manipuleren van de markt. Dat verklaart het kantoor van het openbaar ministerie in Parijs aan nieuwssite CoinDesk.

PlanB: 'Bitcoin vertoont 2015-achtige vibes'

De Nederlandse analist PlanB, die in 2019 zijn beroemde Stock-to-Flow (S2F) model publiceerde, constateert dat bitcoin op dit moment "2015-achtige vibes" laat zien.

Destijds zat bitcoin ook in een fase dat de koers wat langer rond het 200-weekse bewegende gemiddelde hing. Uiteindelijk culmineerde dat in de bullrun van 2017, die de koers tot de 20.000 dollar optilde.

Als we nu een vergelijkbare bullrun krijgen, dan kan dat voor een gigantische koersexplosie zorgen.