Goedemorgen Bitcoin: Binance wil cryptobank Voyager opkopen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Charlie Munger (98): ‘Bitcoin is een zeer, zeer slechte zaak’

De Amerikaanse miljardair en investeerder Charlie Munger blijft negatief over bitcoin. Hij linkt het met kinderprostitutie, ontvoeringen en andere criminele zaken. Daarom is hij op z’n zachts gezegd geen fan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Munger is de vice-voorzitter van Berkshire Hathaway en de rechterhand van Warren Buffett. Met zijn 98 jaar is hij niet de jongste meer, maar heeft hij wel veel meegemaakt in de investeringswereld. En met succes! Je kunt hem wel de investeringsgoeroe en -legende noemen van de afgelopen eeuw.

Hij is een supporter van het werk van de centrale bank, zelfs als hun gevecht tegen hoge inflatie leidt tot een recessie.

Over bitcoin is de Amerikaan minder positief. Hij is wellicht zelfs een van de grootste criticasters.

“Dit is een zeer, zeer slechte zaak. Het land heeft geen valuta nodig die goed is voor ontvoerders. Er zijn mensen die denken dat ze bij elke deal moeten zijn die hot is. Ik vind dat compleet gestoord is. Het maakt ze niet uit of het om kinderprostitutie of bitcoin gaat.”

El Salvador gaat DCA’en en koopt elke dag 1 bitcoin

President Bukele van El Salvador gaat meer bitcoin kopen. Op Twitter deelt de marketingman dat ze vanaf morgen elke dag één bitcoin gaan aanschaffen.

Op die manier breidt het Centraal-Amerikaanse land haar bitcoinreserves uit. Momenteel heeft El Salvador 2.381 bitcoin uit de markt gekocht voor gemiddeld $45.000 per stuk. Daarmee staan ze op een verlies van 63%.

Met de nieuwe aankoopstrategie zal dit bitcoinbezit langzaam oplopen met één bitcoin per dag. Het zal geen zoden aan de dijk zetten, omdat het ruim zes jaar zal duren om het bitcoinbezit te verdubbelen.

Eigenlijk is dit DCA op landniveau. DCA staat voor dollar cost averaging, waarbij je door structurele aankopen een gemiddelde aankoopprijs krijgt, zonder dat je je druk hoeft te maken over het timen van de markt – waarbij je óf of een top óf op de bodem een grote aankoop doet.

Binance wil cryptobank Voyager opkopen

Binance.US, de Amerikaanse dochter van Binance.com, wil de failliete cryptobank Voyager Digital opkopen. Dat meldt Coindesk, die zich baseert op enkele anonieme bronnen dichtbij deze zaak.

Binance had eerder 50 miljoen dollar nog over voor Voyager, maar verloor de deal van FTX.US, die Voyager vorige maand nog kocht. Maar zoals bekend is de FTX Group, waaronder FTX.US ook toebehoort, in een faillissementsprocedure verzeild geraakt.

Er zijn meer kapers op de kust om Voyager te kopen zoals Wave Financial en handelsplatform CrossTower. Voyager, opgericht in 2019, fungeerde als een cryptobroker waar klanten rente konden trekken.