Goedemorgen Bitcoin: Binance: wil stablecoins schrappen in Europa

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Deadline voor terugbetaling van ruim 100.000 bitcoin van Mt. Gox verplaatst naar 2024

Nobuaki Kobayashi, de trustee van de failliete cryptobeurs Mt. Gox, heeft de deadline voor het terugbetalen van de schuldeisers van de beurs gewijzigd.

Eerst stond deze deadline nog gesteld op 31 oktober 2023, maar deze is nu met exact een jaar verlengd tot 31 oktober 2024.

In een brief van 21 september schreef Kobayashi dat hij toestemming heeft gekregen van de rechtbank van Tokio. De termijn voor de uitbetaling (base repayment, red.), de vervroegde aflossing van het vaste bedrag (early lump-sum repayment, red.) en de tussentijdse aflossing (intermediate repayment, red.) zijn alle drie verlengd.

Bovendien legt Kobayashi uit dat de schuldeisers van het terugbetaalplan die de nodige informatie hebben verstrekt. Eind dit jaar zullen de eerste individuen worden uitbetaald.

Binance: “Per juni 2024 schrappen we alle stablecoins in Europa”

De EU-wet inzake markten voor crypto-activa, MiCA, is volgend jaar van kracht, maar het is niet duidelijk hoe deze van toepassing zal zijn op buitenlandse of gedecentraliseerde uitgevers van stablecoins.

Nieuwe regels van de Europese Unie die over enkele maanden van kracht zijn, kunnen leiden tot grootschalige verwijdering van stablecoins, zo waarschuwt een expert van Binance op donderdag, terwijl advocaten proberen de implicaties van de regelgeving van de Europese Unie voor markten in crypto-activa (MiCA) te ontcijferen.

Er zijn nog steeds grijze gebieden over hoe dit raamwerk van de EU van toepassing zal zijn op gedecentraliseerde en buitenlandse uitgevers, maar ambtenaren van de Europese Bankautoriteit (EBA) hebben benadrukt dat er geen overgangsperiode is voor munten die al op de markt zijn.

Na verlies van $54 miljoen aan cryptovaluta, begint CoinEx weer met verwerken opnames

Cryptobeurs CoinEx zal vanaf 21 september weer stortingen en opnames voor grote cryptocurrency’s harvatten, waaronder bitcoin, ether en de stablecoins USDT en USDC.

Volgens een officiële update vertelt CoinEx dat ze werken aan de laatste stappen aan de “reconstructie en implementatie van het wallet systeem, samen met het hervatten van de opnames”.

Afgelopen week werd de beurs gehackt waarbij het maar liefst $54 miljoen aan cryptovaluta verloor, terwijl er later ook bedragen van om en nabij de $70 miljoen werden genoemd. De exploit omvatte Bitcoin, Ether, XRP, Polygon, Solana, TRON, Binance Coin, Bitcoin Cash en nog een aantal andere cryptovaluta.

Direct werden de opnames van het platform stopgezet, waardoor klanten hun geld niet meer van de beurs af konden halen. Gelukkig lijkt het alsnog goed te komen voor de gebruikers en zijn er voor de klanten geen verliezen gemaakt. Voor het bedrijf uiteraard wel.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...