Goedemorgen Bitcoin: BIS reageert op ‘interessant experiment’ van El Salvador

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Bitcoin vertoont alle eigenschappen van slecht geld’, zegt directeur van CPB

Pieter Hasekamp heeft advies voor Nederland: ‘bitcoin moet in de ban’. Dat is de strekking van een recent opiniestuk van de directeur van het Centraal Planbureau (CBP). Dat is te lezen op de website van het CPB.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hasekamp noemt bitcoin slecht geld: onduidelijke herkomst, onzekere waardering, schimmige handelspraktijken.

Voor de goede orde:

Het Centraal Planbureau is een onderzoeksinstituut dat sinds 1945 economische beleidsanalyses maakt. Het is een overheidsinstantie.

‘Bitcoin adoptie in El Salvador is een interessant experiment’

Aldus de de Bank voor Internationale Betalingen. Benoit Coeure van de Bank for International Settlements (BIS) heeft laten weten de bitcoin adoptie van El Salvador een interessant experiment te vinden. Coeure is het hoofd van de BIS Innovation Hub.

De BIS is het beste te omschrijven als de centrale bank voor centrale banken. Het gedachtegoed van bitcoin staat in principe haaks op het bestaan van een organisatie als deze.

“Het is een heel interessant experiment. Ik denk dat we wel duidelijk zijn geweest bij de BIS dat we de test voor bitcoin als betaalmiddel niet zien slagen. Het is een speculatieve assets en hoort ook zo behandeld te worden.”

Elon Musk krijgt geen rol in ‘Bitcoin Mining Council’

De beruchte Bitcoin Mining Council heeft eergisteren meer details naar buiten gebracht over het initiatief dat ze gestart zijn. Ze beschrijven zichzelf als een “vrijwillig en open platform van Bitcoin miners die gecommitteerd zijn aan het netwerk en de kernbeginselen van bitcoin.”

Volgens de officiële website is het doel van de Mining Council om transparantie en goede standaarden te promoten voor de industrie en geïnteresseerden te voorzien van educatie.

“Elon Musk heeft geen officiële rol bij de BMC. Zijn betrokkenheid bij het initiatief blijft beperkt tot een deelname aan een educatieve call met een groep Noord-Amerikaanse bitcoin miners om mee te discussiëren over het onderwerp,”

DJ David Guetta zet strandhuis in Miami te koop voor 380 Bitcoin

De wereldberoemde David Guetta heeft zijn strandhuis in Miami ter waarde van $14 miljoen te koop gezet en is ook bereid het object voor 380 bitcoin van de hand te doen. Het gaat om een enorm appartement op de 37e verdieping van het luxueuze Setai Residences appartementencomplex.

Met het huis koop je twee enorme slaapkamers, een panoramisch uitzicht op de skyline van Miami, 24 uur per dag toegang tot de services van het hotel, waaronder drie zwembaden, een sauna en een spa.

Lees meer over: