Goedemorgen Bitcoin: 'bitcoin presteert beter dan veel andere valuta'

Goedemorgen Bitcoin: 'bitcoin presteert beter dan veel andere valuta'

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Alex Mashinsky, CEO van failliet Celsius Network, stapt op

De CEO van cryptogeldschieter Celsius Network is afgetreden. Dat meldt een advocatenkantoor in New York in persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om Alex Mashinsky, die al jaren aan het roer stond van de cryptobank. Hij verklaart:

“Ik heb ervoor gekozen om vandaag mijn functie als CEO van Celsius Network neer te leggen. Desalniettemin zal ik mijn focus blijven houden op het helpen van de community met het plan dat het beste resultaat zal opleveren voor alle schuldeisers – wat ik heb gedaan sinds het bedrijf het faillissement heeft aangevraagd.”

In zijn ontslagbrief uitte Mashinsky zijn spijt dat hij een "afleiding" was geworden voor de activiteiten van het bedrijf.

Whale verstuurt 10 jaar oude bitcoin ter waarde van $10 miljoen

Een mysterieuze whale heeft tien jaar oude bitcoin verstuurd.

Volgens Philip Swift, de bedenker van de on-chain analysetool Lookintobitcoin, is er afgelopen week in totaal 510,65 BTC verstuurd. Dit heeft de marktwaarde van bijna $10 miljoen.

Er worden wel vaker dit soort bedragen verstuurd met bitcoin. Maar het bijzondere van de transacties waar Lookintobitcoin naar verwijst, is dat de eigenaar tien jaar lang niet aan deze unspent transaction outputs (UTXO's) had gezeten.

New York Times: "Alle valuta ter wereld vallen omlaag, behalve bitcoin"

De razende Amerikaanse dollar vernietigt momenteel aandelenportfolio's, grondstoffenprijzen en rivaliserende valuta. In één week tijd verloor de Britse pond bijvoorbeeld 6,65 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar, terwijl de S&P 500 voor de afgelopen vijf handelsdagen een min van 5,79 procent moet opschrijven.

Ook bij de New York Times is inmiddels opgevallen dat bitcoin zich redelijk sterk weten te houden tegen de krachtige Amerikaanse dollar. Na de correctie van gisteren schrijft bitcoin over de afgelopen 7 dagen een verlies van slechts 1 procent.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties