Goedemorgen Bitcoin: Bittrex en CEO aangepakt door Amerikaanse toezichthouders

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet.

Blockchain Association reageert op onrust in Amerikaanse cryptomarkt

Lobbygroepen in de Verenigde Staten reageren op de recente ontwikkelingen rondom regels en richtlijnen voor de bitcoin-industrie.

De Blockchain Association (BA) heeft vandaag extra informatie opgevraagd bij de Federal Housing Finance Agency (FHFA) en het New York Department of Financial Services (NYDFS). Vorige maand diende de BA ook al een verzoek in om te onderzoeken of cryptobedrijven onterecht moeilijk aan een bankrekening kunnen komen.

Bittrex en CEO aangepakt door Amerikaanse toezichthouders

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Bittrex en voormalig CEO William Shihara aangeklaagd. De broker en beurs zou verschillende diensten hebben aangeboden aan Amerikanen waar zij niet de juiste papieren voor hadden. Bittrex Global GmbH wordt o.a beschuldigd van het niet registreren als effectenbeurs en het runnen van een ‘illegaal clearinghouse’.

Bittrex wordt ervan beschuldigd zich sinds 2014 te hebben gepresenteerd als een platform voor de handel in crypto assets die als effecten werden aangeboden en verkocht. Bittrex heeft tussen 2017 en 2022 ten minste 1,3 miljard dollar verdiend aan transactiekosten van investeerders, inclusief Amerikaanse investeerders, zonder zich te registreren als broker, beurs en clearinginstelling bij de SEC. Dat is te lezen in op de website van de toezichthouder.

174 bitcoin miners in beslag genomen in Kosovo

Er is afgelopen week een huiszoeking gedaan bij bitcoin miners in het noorden van Kosovo. De autoriteiten deden een inval bij een in een door Serviërs gedomineerde gemeente en namen mining rigs in beslag.

De Kosovaarse politie heeft naar verluidt tientallen mining ASIC’s in beslag genomen van inwoners van een overwegend Servisch district in het noorden van het land. Dat schrijft het Turkse Anadolu Agency.

Volgens Artane Rizvanolli, de minister van Economische Zaken, zijn er 174 niet-geregistreerde rigs in beslag genomen. Ze werden gebruikt om “virtuele valuta te genereren” en omdat de operators geen registratie had waren ze illegaal bezig.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...