Goedemorgen Bitcoin: Bitvavo reageert opnieuw op situatie Genesis

Goedemorgen Bitcoin: Bitvavo reageert opnieuw op situatie Genesis

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitvavo reageert opnieuw op situatie Genesis

Update: Bitvavo blijft in gesprek met schuldeisers, adviseurs en Digital Currency Group. De Nederlandse cryptobeurs komt met een update omtrent de openstaande 280 miljoen euro bij Genesis.

Bitvavo reageert op het nieuws uit verschillende bronnen dat Genesis bezig is met een 'pre-negotiated Chapter 11'. Het gaat hier om een herstructureringsprocedure met vooraf gemaakte afspraken met een gedeelte van de schuldeisers.

Met Chapter 11 vraagt een bedrijf faillissementsbescherming aan. Er lag al een deal van 70% op tafel voor Bitvavo, maar zij blijven in gesprek om het volledige bedrag terug te krijgen.

Het blijft speculeren en afwachten. Bitvavo geeft zelf aan niet veel over onderhandelingen te kunnen delen: "In de afgelopen dagen zijn deze gesprekken over dit restant verder gevorderd. Vanuit de vertrouwelijkheid van de onderhandelingen kunnen we over het concrete onderhandelingsresultaat pas verdere mededelingen doen als de handtekeningen gezet zijn."

Binance genoemd als partner van verdachte beurs Bitzlato

De obscure cryptobeurs Bitzlato is door de Amerikaanse autoriteiten beschuldigd van het witwassen van 700 miljoen dollar. Binance wordt genoemd als een partij die transacties verwerkte vanuit Bitzlato, staat te lezen in dit bericht van Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN).

Het bedrijf uit Hongkong, geleid door de inmiddels Russische CEO Anatoly Legkodymov, heeft sinds 3 mei 2018 meer dan $4,5 miljard aan cryptotransacties verwerkt. $700 miljoen is gelinkt aan illegale transacties, zoals ransomwarebetalingen. Hackers konden hun gestolen crypto's bij de beurs omwisselen in bijvoorbeeld stablecoins.

'Ongeveer twee derde van de ontvangende en verzendende tegenpartijen van Bitzlato is geassocieerd met darknet markten of oplichting. De drie meest gebruikte tegenpartijen van Bitzlato zijn Binance, darknetmarkt Hydra en de de Russische ponzi The Finiko'.

Bloomberg: Genesis vraagt mogelijk faillissement aan

Grote problemen bij Genesis Global Capital. Klanten zoals Bitvavo en Gemini hebben nog honderden miljoenen te goed, maar het de crypto-geldverstrekker lijkt om te vallen. Volgens Bloomberg kijkt men serieus naar een faillissement.

Genesis is onderdeel van Digital Currency Group (DCG). Het is een van de belangrijkste conglomeraten in de industrie, maar de boel wankelt. Genesis heeft simpelweg betalingsproblemen. Het zou gaan om zo'n $3 miljard. Eerder geweigerde Bitvavo een aanbod om 70% van de schuld te voldoen.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties