Goedemorgen Bitcoin: Britse bank blokkeert betalingen naar beurzen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Plan B enquête: 75 procent verwacht koersexplosie na volgende bitcoin halving

De Nederlandse analist PlanB publiceerde in 2019 zijn Stock-to-Flow model. Een model dat op basis van de schaarste van bitcoin de koers voorspelt, waarin ook de halving een belangrijke rol speelt. Waar de meeste mensen het Stock-to-Flow model hebben opgegeven, ziet PlanB nog altijd toekomst in zijn werk.

In zijn laatste poll vraagt PlanB aan zijn ruim 1,8 miljoen volgers of de aankomende halving al in de prijs verwerkt is. Ruim 75 procent van de 19.185 stemmers geeft aan dat de halving volgens hen nog niet in de huidige koers verwerkt is.

Goedemorgen Bitcoin: Britse bank blokkeert betalingen naar beurzen

Britse bank blokkeert betalingen naar cryptobeurzen

Starling Bank gaat harder optreden tegen cryptohandel van klanten. Ze markeren cryptotransacties nu als “hoog risico en intensief gebruikt voor criminele doeleinden”.

Klanten van de Britse bank kregen afgelopen week een sms-bericht met de tekst: “We beschouwen crypto-activiteit als een hoog risico.”

“We hebben de beslissing genomen om alle (…) betalingen aan cryptohandelaren te voorkomen en verdere beperkingen op uitgaande en inkomende overboekingen te implementeren.”

Starling voegt zich in de lijst van Lloyds, Barclays en RBS. Allemaal hebben ze maatregelen opgelegd op betalingen naar cryptoplatformen. Hiertoe behoren blokkades van creditcardbetalingen en transacties aan cryptobeurzen.

Binance wil $1 miljard voor herstelfonds

Binance wil in totaal één miljard dollar ophalen voor een zogenaamd herstelfonds. Dat verklaart CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao in een interview met Bloomberg.

Er komt een openbaar donatie-adres, zodat de buitenwereld de som geld in de gaten kan houden. Het fonds is bedoeld om cryptobedrijven een financieel steuntje in rug te bieden zodra zij in de financiële problemen komen. Het is nog onduidelijk aan welke voorwaarden deze bedrijven en projecten moeten voldoen.

CZ, aandeelhouder van de grootste crypto exchange ter wereld, heeft op 14 november deze proefballon opgelaten. Het is ook in het belang van Binance dat de markt een positiever imago krijgt dan nu het geval is. Door het uiteenvallen van platforms zoals FTX, Celsius en Luna heeft de industrie een flinke deuk in het vertrouwen opgelopen.