Goedemorgen Bitcoin: Britse banken blokkeren transacties naar cryptobeurzen

Goedemorgen Bitcoin: Britse banken blokkeren transacties naar cryptobeurzen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Sterke Amerikaanse banenmarkt is slecht nieuws voor bitcoin

De Amerikaanse banenmarkt staat momenteel centraal in de analyses van praktisch iedere econoom. Het lukt de Federal Reserve (centrale bank) maar niet om de inflatie definitief onder de duim te krijgen, wat vooral het gevolg lijkt van de sterke Amerikaanse banenmarkt. De werkloosheid ligt met 3,4 procent op het laatste punt sinds het jaar 1969.

In januari 2023 werden er plotseling en compleet onverwachts ruim 500.000 banen toegevoegd in de Verenigde Staten. Dit maakte dat de verwachtingen over het pauzeren van de renteverhogingen door de Federal Reserve weer even de koelkast in moesten.

Week in Bitcoin: Britse banken blokkeren transacties naar cryptobeurzen

Een bewogen week voor bitcoin! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet.

De HSBC en de Nationwide Building Society zijn volgens Bloomberg de nieuwste grote banken in het Verenigd Koninkrijk die cryptogebruikers lastig vallen. Beide banken leggen een verbod op crypto-aankopen van hun klanten.

De stap volgt op een bericht van de Britse toezichthouder Financial Conduct Authority (FCA). Ze noemen cryptovaluta een investering met een hoog risico.

Volgens de berichtgeving heeft HSBC consumenten vorige maand verboden om crypto-aankopen te doen met hun creditcards. Volgens de bank nemen ze deze beslissing vanwege een duidelijk financieel risico voor klanten.

Inflatie bitcoin is driemaal lager dan die van de Amerikaanse dollar

Satoshi Nakamoto lanceerde in januari 2009 het Bitcoin netwerk en inmiddels zijn meer dan 90 procent van alle bitcoin in omloop. Als gevolg daarvan is de jaarlijkse inflatie van bitcoin behoorlijk afgenomen ten opzichte van die voor de Amerikaanse dollar. Op het moment van schrijven ligt de inflatie van bitcoin op ongeveer 1,8 procent.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan