Goedemorgen Bitcoin: Britse overheid komt met nieuwe financiële regels

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Doe mee met de Grote Bitcoin Enquête van 2022!

Bitcoin is anoniem, mondiaal, nog steeds een niche en verbroederend. We zijn benieuwd hoe het bitcoin landschap in Nederland eruit ziet. Vorig jaar hebben ruim 800 mensen meegedaan aan onze enquête. Dit jaar daarom opnieuw wat vragen. Oh, en we hebben natuurlijk ook een klein cadeautje voor je als je meedoet.

Als je deze steekproef in z'n geheel voltooit, krijg je een een coupon code voor een gratis abonnement op Bitcoin Focus, de nieuwsbrief voor Bitcoin Nederland, voor de periode van één maand. Je zult deze direct na het insturen van de antwoorden als pop-up in je beeld zien verschijnen.

Binance sluit account gebruiker na klaagzang op Twitter

Binance besloot op 9 december een account van een gebruiker te sluiten nadat deze op Twitter klaagde over de manier van handelen van de beurs. Changpeng Zhao, de CEO van het handelsplatform, zegt dat zijn beursplatform geen "onredelijke" klanten wil helpen.

Het gaat om CoinMamba, een crypto-influencer, die fondsen verloor omdat hij zijn account aan een API-sleutel koppelde. Het ging om de sleutel van 3Commas, een handelshuis dat gebruikers 'helpt' om te handelen met kleinere munten.

Britse overheid komt met nieuwe financiële regels

De Britse overheid komt met een nieuw pakket aan financiële regulering. Er zitten ook maatregelen tussen die van toepassing zijn op de industrie in het Verenigd Koninkrijk.

De zogenaamde 'Edinburg Reforms' is volgens de Britse politici een soort opvulling voor Europe regels. Denk bijvoorbeeld aan openheid van zaken rondom financiële producten. Ook zitten er lossere regels voor kleine banken verstopt in de voorstellen.

Ook opvallend is een soepele regel voor buitenlandse fondsmanagers. Er wordt een uitzondering gemaakt om er voor te zorgen dat er geen belasting wordt geheven op investeringen in 'crypto assets'.

Jeremy Hunt, minister van Financiën sinds oktober 2022, geeft in een statement meer uitleg: "Onze regels moeten innovatie in opkomende onderdelen van finance stimuleren."