Goedemorgen Bitcoin: ‘BTC heeft zichzelf bewezen als geld’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

De prijs van bitcoin staat op 18,848.93USD. Er is 19,143,456 in omloop en de marktkapitalisatie is 360,833,623,200.67.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Fondsmanager van $50 miljard koopt $110 miljoen aan Coinbase (COIN) extra

Cathie Wood is overtuigd van bitcoin en koopt met haar ARK fonds $110 miljoen aan Coinbase aandelen (COIN). Dat meldt Reuters.

ARK Investment Management kocht in totaal 341.186 Coinbase aandelen. Dit is verdeeld over drie fondsen: ARK Innovation ETF, ARK Fintech Innovation ETF en ARK Next Generation Internet ETF.

De focus ligt bij het bedrijf niet op originele namen, zullen we maar zeggen.. Gezamenlijk hebben deze fondsen nu $110 miljoen extra aan nieuwe COIN.

Duurste appartement van Londen nu te koop voor Bitcoin

Bitcoin is een geschikt spaarmiddel. Maar het is ook geld, en dus kun je het uitgeven aan dingen die je wil. Zelfs voor de bitcoiners die hebben geprofiteerd van de recente prijsstijgingen is onderstaande aanbod waarschijnlijk echter net wat te duur.

Een penthouse in One Hyde Park in Londen wordt verkocht voor $240 miljoen (£175 miljoen) en je kunt afrekenen met BTC en/of ether. Het kost je dan ruim 3.800 bitcoin.

Hedgefondsmanager Ray Dalio: ‘Bitcoin heeft zichzelf bewezen als geld’

De Amerikaanse miljardair Ray Dalio vindt dat bitcoin zich inmiddels heeft bewezen als geld. Dat vertelt hij tijdens Texas A&M’s Bitcoin Conference.

Dalio is oprichter van het hedgefonds Bridgewater Associates en vindt dat andere vermogensbeheerders goed op bitcoin moeten letten. BTC heeft zich inmiddels bewezen en is niet alleen maar een speculatieve asset in zijn ogen.

Hij geeft wat (ongevraagd) advies: als je wil diversifiëren moet je bitcoin erbij pakken. Dalio vraagt zich hardop af waarom je staatsobligaties of cash zou aanhouden. Met die assets behoud je onmogelijk je koopkracht.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...