Goedemorgen Bitcoin: ‘BTC lijkt niet meer te verdwijnen’

321 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Valkyrie gaat voor bitcoinfonds met ticker 'BRRR'

Valkyrie heeft opnieuw een aanvraag ingediend voor een bitcoin exchange traded fund (spot ETF) bij de Securities & Exchange Commssion.

Valkyrie Funds, dat al een Bitcoin Strategy ETF en een Bitcoin Miners ETF aanbiedt, komt nu ook met een bitcoin spot ETF op de proppen.

De ETF, genaamd het Valkyrie Bitcoin Fund, zal bitcoin aanhouden om de prestaties van de CME CF Bitcoin Reference Rate, New York Variant, weer te geven. Het fonds is van plan om aandelen te noteren op de Nasdaq-beurs onder de ticker BRRR.

Jerome Powell: 'Bitcoin lijkt niet meer te verdwijnen als asset-klasse'

Jerome Powell is de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, de machtigste centrale bank ter wereld, en lijkt nu te stellen dat bitcoin zich heeft bewezen als een nieuwe asset-klasse op het financiële wereldtoneel. Dit is relevant, omdat dergelijke uitspraken van de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank het steeds moeilijker maken om bitcoin van hogerhand uit de markt te reguleren.

Verder zegt het ook veel dat hij vragen over bitcoin niet weglacht.

Bank of England moet ingrijpen na hoger dan gehoopte inflatiecijfers

De inflatiecijfers in het Verenigd Koninkrijk zijn ondanks een serie van agressieve renteverhogingen van de Bank of England nog niet om over naar huis te schrijven. Eergisteren kwam de consumentenprijsindex wederom binnen op 8,7 procent voor de maand mei.

Terwijl de markt eergisteren nog unaniem was in de verwachting over een verhoging van de rente van 4,50 naar 4,75 procent, zien zij nu een kans van 45 procent op een verhoging van 0,50 procent.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...