Goedemorgen Bitcoin: ‘BTC maakt onze eigen munt waardeloos’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Paypal breidt diensten Bitocin uit naar Verenigd Koninkrijk en Venmo

Na het grote succes van de introductie van bitcoin binnen PayPal voor de Amerikaanse markt, gaat de betaalgigant uitbreiden. De eerstvolgende halte is het Verenigd Koninkrijk, en ook in de Venmo apps gaat de crypto-kopen functie worden doorgevoerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In oktober startte PayPal met het verkopen van bitcoin en enkele andere cryptovaluta aan haar Amerikaanse klanten. Eerst was het nog mondjesmaat voor een select aantal accounts, maar al snel zetten ze in november de sluizen helemaal open.

‘Bitcoin maakt onze eigen valuta waardeloos’, volgens Nigeriaanse senator

De regering van Nigeria heeft een mooi podium gegeven aan Bitcoin. Nadat de Centrale Bank van Nigeria vorige week een brief uitschreef waarin het banken verbiedt om cryptobeurzen aan te nemen als klant, kwam er een discussie op gang. In de plenaire vergadering over het nieuws vertelde senator Sani Musa bijvoorbeeld dat “Bitcoin de eigen valuta nutteloos en waardeloos maakt.”

Musa is actief voor het Niger East Senatorial District. Hij noemt verschillende oorzaken van het slechte economische beleid en de corruptie in het land. De lokale valuta, de Nigeriaanse naira, heeft het zwaar. Ondertussen neemt de adoptie van Bitcoin in het land toe.

Miami wil hotspot worden voor Bitcoin in Amerika

De Amerikaanse stad Miami zet een bijzonder stap: zij gaan op verschillende manieren bitcoin integreren in hun beleid. De burgemeester van Miami heeft de lokale politiek overtuigd: hun stad moet een hotspot worden voor bitcoinbedrijven en individuele bitcoiners.

In Amerika is een strijd aan de gang: welke plek is het meest interessant voor bitcoiners en bedrijven in de industrie? Staten als Wyoming zetten bijvoorbeeld vol in op soepele regels. Niet voor niks zit daar ook de eerste ‘bitcoin bank’ van het land.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...