Goedemorgen Bitcoin: BTC schiet ook door $30.000 heen

Goedemorgen! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin prijs schiet ook door $30.000 heen

Na de prijsstijging van bitcoin van eergisteren door de $29.000-grens heen, is het cryptovlaggenschip dinsdag rustig doorgegaan. Het heeft nu ook de psychologische grens van $30.000 doorbroken.

Eerst werd maandag de $29.000 doorbroken, een niveau dat sinds juni 2022 niet meer was gezien. Gisteren schoot de prijs door, tot het een top noteerde rond de $30.400.

Daarmee staat de koers nu bijna 10% hoger dan afgelopen zondag.

Leuk detail: door de laatste prijsontwikkelingen staat MicroStrategy weer in het groen. Alle 140.000 BTC die Michael Saylor uit de markt kocht, hebben een gemiddelde aankoopprijs van ongeveer $29.800 per stuk.

Credible Crypto: 'Bitcoin gaat in 2023 nog naar 130.000 dollar'

De pseudonieme analist Credible Crypto deelt met zijn ruim 338.000 volgers op Twitter dat de volgende bullrun voor bitcoin al begonnen is. Volgens de analist onderging bitcoin van juni tot december 2022 de langste consolidatieperiode uit zijn geschiedenis en belooft dat een hele hoop voor de bullrun die ons op dit moment te wachten staat.

"De expansie is begonnen. Ditmaal na een consolidatieperiode die 30 procent langer was dan de consolidatie die voorafging aan de grote rally's van 2019 en 2020. Als je dacht dat die koersexplosies indrukwekkend waren, dan zal deze je nog verrassen", aldus Credible Crypto.

De 4 miljard dollar aan bitcoin van MicroStrategy weer in het groen

De 140.000 bitcoin van MicroStrategy staan door de recente prijsstijging weer in het groen. Sinds het begin van 2023 is de koers met 80% gestegen en bedrijven met veel bitcoin op de bedrijfsbalans profiteren daarvan.

Met de meest recente aankoop kwam de gemiddelde aankoopprijs van MicroStrategy op $29.803, terwijl de huidige marktprijs hoger ligt. Volgens analisten is bitcoin populairder omdat de markt anticipeert op een mogelijke renteverlaging van de centrale bank van Amerika dit jaar. Staatsobligaties zijn verliesgevend met de huidige inflatie en dat betekent een groot risico voor banken die relatief veel obligaties op hun balans hebben staan.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...