Goedemorgen Bitcoin: BTC volgens PlanB extreem ondergewaardeerd

352 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

PlanB: 'Bitcoin is extreem ondergewaardeerd op dit moment'

Als je het aan de Nederlandse analist PlanB vraagt, dan is bitcoin op dit moment extreem ondergewaardeerd. Deze uitspraak baseert de analist uiteraard op zijn Stock-to-Flow (S2F) model. Op het moment van schrijven heeft bitcoin een S2F van 58 en een market cap van ongeveer 580 miljard dollar. Goud daarentegen heeft een S2F van ~60 en een market cap van 10 biljoen dollar, diamanten een S2F van ~40 en een market cap van 1 biljoen dollar en zilver een S2F van ~30 en een market cap van 500 miljard dollar.

Zoals je kunt zien is de S2F van bitcoin ongeveer gelijk aan die van goud en tweemaal hoger dan die van zilver. Dat zien we echter niet helemaal terug in de market cap.

Galaxy Digital CEO: 'Voel me comfortabel om long bitcoin te zijn'

Volgens Galaxy Digital CEO Mike Novogratz is het bezitten van bitcoin vandaag de dag een stuk minder spannend dan zes maanden geleden. Op dat moment zaten we nog middenin de agressieve rentecampagne van de Amerikaanse Federal Reserve, die komende week mogelijk zijn finale krijgt, en zagen we natuurlijk FTX op spectaculaire wijze imploderen. Verder haalde ook de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) meerdere malen hard uit naar enkele grote namen binnen de industrie.

Ondanks al die ellende wist bitcoin iedere andere financiële asset zijn hielen te laten zien en sinds de bodem van november 2022 met bijna 100 procent te stijgen.

"Bitcoin prijs explodeert met 880%"

De bitcoin prijs gaat met maar liefst 880% stijgen op de lange termijn. "Het is zelfs zo eenvoudig dat we er zelfs niet over hoeven te discussiëren", zegt Mark Yusko, oprichter en CEO van cryptohedgefonds Morgan Creek Digital.

Hij doet zijn uitspraken in een interview met analist en influencer 'Wolf of All Streets'. Yusko maakt een simpele rekensom en behandelt bitcoin als het digitale equivalent van goud. Met andere woorden, áls bitcoin dezelfde marktwaarde bereikt als goud, dan stijgt de marktwaarde met 887% en ligt de prijs per stuk op $300.000 of meer.

"Als je ervan uitgaat dat de marktkapitalisatie van bitcoin ongeveer gelijk moet zijn aan die van goud, een redelijke aanname, dan zeggen we dat bitcoin digitaal goud is en de rol van basisgeld speelt...Laten we het marktkapitaal van goud even afronden naar $12.000 miljard, wat het waarschijnlijk is. Maar hier is het ding, de helft van dat goud is geen geld. Het zijn sieraden en andere prullaria, spullen die niet echt als monetaire basis zijn te gebruiken. Dus die helft is $6.000 miljard. Dat is een 10x vanaf hier. De huidige prijs van $30,000, 10x is $300,000".

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...