Goedemorgen Bitcoin: ‘Centraal-Aziatisch land gaat in bitcoin sparen’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Gerucht: Centraal-Aziatisch land gaat in bitcoin sparen

De geruchtenmolen over het volgende bitcoinland is weer op gang gekomen. Er gaan speculaties rond dat een nieuw Centraal-Aziatisch land bitcoin gaat aanhouden als kasreserves.

Op 4 juni schreef crypto-advocaat Irina Heaver dat een land in Centraal-Azië binnenkort gaat aankondigen dat ze bitcoin vasthouden in haar schatkist. Een naam noemde ze niet, maar ze gaf wel twee hints:

  1. Het land heeft een van de grootste oliereserves
  2. Het land eindigt op "stan"

Omdat Heaver vanwege NDA het land niet mag noemen, blijft het gissen waar ze precies op doelt.

Er zijn in totaal zeven Centraal-Aziatische landen die eindigen op het woord "stan", namelijk Kazachstan, Kirgistan (Kirgizië), Tadzjikistan, Turkmenistan, Oezbekistan, Afghanistan en Pakistan.

Daarvan hebben Kazachstan, Turkmenistan en Oezbekistan een overvloed aan olie- en gasreserves.

Coinbase aangeklaagd door SEC, aandeel daalt 14% voorbeurs

De Amerikaanse Securities & Exchange Commission klaagt de Amerikaanse beurs Coinbase aan voor het federale gerechtshof in New York. De voornaamste aanklacht is dat de cryptobeurs effecten heeft verhandeld zonder licentie. Dat meldt de toezichthouder in een persbericht op haar site en ook op Twitter wordt er melding van gemaakt.

Het nieuws circuleert op diverse sociale media, en is nog niet bevestigd door de betrokken partijen. De volledige aanklacht is raad te plegen via dit document.

Coinbase opnieuw aangeklaagd, nu in 10 Amerikaanse staten vanwege staking

Cryptobeurs Coinbase wordt onderzocht door een taskforce van 10 Amerikaanse effectentoezichthouders, waaronder die uit Alabama en Californië.

Gisteren kwam ook al naar buiten dat de Securities and Exchange Commission (SEC) de cryptobeurs aanklaagt voor het aanbieden van ongeregistreerde effecten. Nu gaat er ook nog eens een taskforce van 10 Amerikaanse staatsregulatoren achter Coinbase aan.

Ze beweren dat het bedrijf de "staatseffectenwetten" heeft geschonden met zijn staking-programma.

Coinbase heeft 28 dagen de tijd om aan de Alabama Securities Commission (ASC) uit te leggen hoe het de effectenwetten van de staat níet zou hebben overtreden.

Het California Department of Financial Protection and Innovation (DFPI) heeft inmiddels ook een bevel ingediend waarin ze pleiten dat Coinbase "ophoudt met het verder aanbieden en verkopen van effecten in Californië".

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...