Goedemorgen Bitcoin: Centrale bank VS verhoogt rente naar 4%

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Onderzoek gestart of Celsius een ponzi was

Een faillissementsrechter stelt een onderzoek in Celsius Network. Op zich is dat niet nieuws, gezien de financiële toestand van de cryptolender. Maar nu gaat het onderzoek over iets specifieks. De rechter wil weten of Celsius wel of geen ponzi-scheme was.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze actie komt in reactie op de vraag van klanten. Ze willen een onderzoek om erachter te komen hoe cryptogeldschieter hun geld gebruikte.

Een door de rechtbank aangestelde onderzoeker en de officiële commissie van schuldeisers kregen dinsdag de opdracht om met elkaar in gesprek te gaan. Ze gaan overleggen wie het onderzoek zal leiden. De vraag is of het bedrijf het geld van deposanten heeft gebruikt om aan financiële verplichtingen van anderen te voldoen.

Federal Reserve verhoogt rente naar 4%

De Federal Reserve verhoogt opnieuw de rente. Het Federal Open Market Committee (FOMC) kondigde gisteren een verhoging van 75 basispunten aan. De rente van de centrale bank van Amerikakomt daarmee op 4,00%.

Het Federal Open Market Committee is onderdeel van het Federal Reserve System. Zij hebben de opdracht om de hoogte van de Federal funds rate vast te stellen. Daarnaast moet het FOMC toezichthouden op de markt in de Verenigde Staten.

Het comité bestaat uit twaalf verschillende leden. Zeven daarvan zijn onderdeel van de Board of Governors van de Federal Reserve System. De bekendste naam daarvan is Jerome Powell, voorzitter van de centrale bank van Amerika.

‘Nieuwe regels voor crypto-influencers’

Nederlandse crypto influencers kunnen nieuwe regels verwachten per 2024. Dat stellen diverse experts op Twitter deze week. De Europese Unie bereidt een nieuwe set aan regels voor om crypto activa in de meest brede zin te reguleren.

Dit raamwerk staat bekend als Markets in Crypto Assets (MiCA) en omvat regulering van crypto assets zoals stablecoins maar ook aanscherping van anti-witwasregels. In oktober is het Europese parlement bijna unaniem akkoord gegaan met het ontwerp van dit raamwerk, maar er volgt nog een stemmingsronde.