Goedemorgen Bitcoin: Chainalysis haalt $100 miljoen op

1039 totale weergaven

Goedemorgen! De bitcoin prijs is 18,848.93USD. We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Grote uitstroom bij Coinbase: $8 miljard aan Bitcoin opgenomen in 3 maanden

Dat er de laatste maanden veel bitcoin van exchanges is afgehaald, is geen geheim. Maar soms is het goed om even stil te staan bij de immense getallen die hierbij horen. Zo is er in drie maanden tijd $8 miljard (!) aan bitcoin van Coinbase opgenomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Amerikaanse beurs staat bekend als gateway voor institutionele klanten. MicroStrategy, Tesla en menig andere grote partij wist hier de koopknop te vinden. Maar daar bleef het niet bij. Ze wisten net zo goed de opname-button te vinden, om zo hun aangekochte bitcoin van het platform af te halen.

Instagram influencer betrokken bij diefstal van $2,5 miljoen aan Bitcoin

Instagram influencer Jay Mazini riskeert een celstraf van 20 jaar. De Amerikaanse autoriteiten verdenken hem van internetoplichting, witwassen en valsheid in geschrifte.

Mazimi, echte naam Jebara Igbara, heeft meer dan één miljoen volgers op het sociale medium. Hij hield zijn volgers voor dat ze 3,5% tot 5% winst konden maken als ze hem Bitcoin zouden sturen. Hij zou de premium en de marktwaarde overmaken.

Bitcoin in kaart brengen is big business: Chainalysis haalt $100 miljoen op

Chainalysis haalt $100 miljoen op tijdens een nieuwe investeringsronde. Het databedrijf brengt bitcoin en andere netwerken in kaart, en dat is geld waard. Niet alleen overheden of banken gebruiken hun software, ook bitcoin bedrijven hebben het nodig om aan lokale regelgeving te voldoen.

Het analyseren van de data op het netwerk van bitcoin is voor iedereen mogelijk. Het is immers een open en wereldwijd gedeelde database aan transacties.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...