Goedemorgen Bitcoin: ‘China en India kunnen einde van de Amerikaanse dollar versnellen’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

SEC wil klantentegoeden van Binance.US tijdelijk laten bevriezen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft dinsdag een rechtbank verzocht om de tegoeden verbonden aan Binance.US te bevriezen.

Het gaat om een zogenoemde TRO, een Temporary Restraining Order. Dit is een gerechtelijk bevel dat tot doel heeft te voorkomen dat iemand bepaalde acties kan ondernemen. De maatregel geldt voor een bepaalde tijd. Het betekent niet dat je per se iets verkeerd hebt gedaan.

De SEC diende een gerechtelijke document in bij de D.C. District Court. Hiermee vraagt de toezichthouder goedkeuring om activa te kunnen bevriezen die verbonden zijn aan BAM Management US Holdings en BAM Trading Services. Dit zijn de holding en operating firma's voor Binance.US, het handelsplatform voor Amerikaanse klanten van cryptobeurs Binance.

De SEC klaagde maandag Binance.US, Binance Global en oprichter en CEO CZ aan wegens een groot aantal fouten. In 13 aanklachten claimt de toezichthouder onder andere dat er niet netjes met klantenfondsen wordt omgegaan.

'China en India kunnen einde van de Amerikaanse dollar versnellen'

Twee van de grootste economieën ter wereld hebben volgens Lord Jim O'Neill het vermogen om de status van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt omver te werpen. O'Neill is een voormalig bestuurder van de afdeling asset management van Goldman Sachs, wat betekent dat het niet om een kleine jongen gaat die dit roept.

Voor zijn analyse wijst O'Neill naar de geschiedenis.

'De staatsschuld van Amerika gaat naar 50 biljoen dollar'

De CEO van deVere Group, Nigel Green, waarschuwt dat de schuldenberg van de Verenigde Staten gigantisch kan stijgen als de economie op korte termijn in een recessie terechtkomt. Het schuldplafond is na het akkoord in de politiek tot 1 januari 2025 van tafel en dat betekent volgens Green dat de schuld van de Amerikanen kan oplopen tot wel 50 biljoen dollar.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...