Goedemorgen Bitcoin: Coinbase draait in tweede kwartaal verlies van $97 miljoen

992 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Coinbase draait verlies van $97 miljoen in Q2 2023

Zit het grote Coinbase in de problemen? Gisteren maakte de beursgenoteerde crypto exchange bekend dat ze in het tweede kwartaal van 2023 een netto-verlies van 97 miljoen dollar in de boeken moesten schrijven. Verder haalde Coinbase een omzet van 663 miljoen dollar binnen, wat een daling van 10 procent betekent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023.

Moeten klanten zich zorgen maken over Coinbase en hun bitcoin daar weghalen?

De grote vraag is natuurlijk of Coinbase kan omvallen. In prinicipe is het antwoord op die vraag altijd ja, uiteindelijk is Coinbase immers ook maar een bedrijf en lukt het ze nog niet echt om regelmatig winsten te boeken. Ook nu weer moest het beursplatform een gigantisch verlies opschrijven tijdens het afgelopen kwartaal.

Revolut schort crypto diensten op in de VS vanwege regelgeving

Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde fintechbedrijf Revolut heeft aangekondigd zijn cryptocurrency diensten in de Verenigde Staten op te schorten, ingaand op 2 september 2023. Deze actie is een reactie op het evoluerende regelgevende landschap en onzekerheden omtrent de cryptomarkt in de VS.

Amerikaanse klanten kunnen vanaf deze datum geen nieuwe aankooporders meer plaatsen voor cryptocurrency’s op Revolut. Vanaf 3 oktober 2023 zal de toegang tot cryptocurrency’s volledig worden geblokkeerd voor deze klanten.

Het bedrijf is op zoek naar alternatieve manieren om toegang te bieden tot crypto producten in de VS en hoopt deze in de toekomst opnieuw aan te kunnen bieden. Deze beslissing, genomen in overleg met hun Amerikaanse bankpartner, heeft geen invloed op de activiteiten van Revolut buiten de VS.

Markant duo bekent schuld aan stelen en witwassen van bijna 120.000 bitcoin

Het duo dat werd opgepakt voor het witwassen van Bitfinex-geld, bekent schuldig te zijn voor hun daden.

Tijdens een hoorzitting voor de Amerikaanse districtsrechter Colleen Kollar-Kotelly gaf de in Moskou geboren Amerikaanse Ilya Lichtenstein toe dat hij de beurs had gehackt. Hij kreeg vervolgens hulp van zijn vrouw Heather Morgan om het geld wit te wassen.

In 2016 werd Bitfinex gehackt en werd er ongeveer 119.754 BTC buit gemaakt. Destijds was het ongeveer $71 miljoen waard, maar ten tijde van de arrestatie in februari was dit bedrag gestegen tot $4,5 miljard.

Procureur-generaal Lisa Monaco zei destijds dat ze $3,6 miljard hiervan in beslag hadden genomen, wat de grootste inbeslagname in de geschiedenis van het Amerikaanse ministerie van Justitie was. De DOJ heeft sindsdien nog eens $475 miljoen extra teruggevorderd.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...