Goedemorgen Bitcoin: community in Congo wil ook op BTC draaien

916 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin weggeven tijdens Kerst? Het kan nu met de Cash App

Amerikanen kunnen via de Cash App nu een beetje bitcoin schenken tijdens de feestdagen. Dat maakt Block, voorheen Square, bekend op Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naar eigen zeggen heeft de Cash App nu 40 miljoen actieve gebruikers per maand. Klanten kunnen handelen in aandelen, edelmetalen en cryptocurrency’s, maar het is vooral een betaalverwerker die concurreert met Apple Pay, Google Pay en Venmo (onderdeel van PayPal).

Deze community in Congo wil El Salvador achterna met circulaire Bitcoin economie

Wereldwijd worden er tal van nieuwe Bitcoin-gemeenschappen gestart. Na het bekende Hope House in El Zonte (El Salvador), is er ook een initiatief begonnen in Congo.

Het project heet Kiveclair en de wens is om ook hier een circulaire economie te draaien op Lightning. Onlangs is er een fundraiser gestart om alle plannen te kunnen realiseren. Op de website is te zien wat er moet gebeuren.

“Stage 1 – Dit is de belangrijkste fase van het project, omdat hierdoor een speciale ruimte kan worden gemaakt voor het opleiden en coördineren van de Bitcoin-gemeenschap in Goma. Het team van Chainlobzal fulltime kunnen werken aan het promoten van Bitcoin in Goma en in Afrika.”

Bitcoin geïntegreerd in 7.000 pinautomaten van geldtransportbedrijf Brinks

Brinks gaat Bitcoin integreren in hun betaalautomaten. Dat blijkt uit een document dat is ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond.

Ook in Nederland is Brinks actief. Je zult het merk ongetwijfeld herkennen vanwege de blauwwitte gepantserde en kogelbestendige geldauto’s die je regelmatig rond ziet rijden.