Goedemorgen Bitcoin: criminelen sturen berichten om klanten van Binance op te lichten

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Opgelet: Criminelen sturen valse berichten om gebruik te maken van nieuw bij Binance

Oplichters vind je overal, zeker in het digitale domein liggen er altijd gevaren op de loer. Vandaag is het de beurt aan oplichters die de naam van Binance gebruiken om mensen op te lichten. Binance stopt met diensten aan Nederlanders, en dat betekent een haakje voor boeven om gebruik van te maken.

Op de redactie ontvingen we een SMS van een onbekend nummer met het verzoek om actie te ondernemen. De oplichters sturen in een tekstbericht een link mee naar een malafide website met het vriendelijke verzoek om ‘zo snel mogelijk bij te werken’. Waarschijnlijk staat het mobiele nummer van de ontvanger in een (gelekte) database.

Rusland als nieuwe hotspot voor bitcoin mining?

Bitcoin is een decentrale asset en dat betekent dat iedereen op dezelfde manier toegang heeft tot het netwerk. Rusland heeft als gevolg van de oorlog in Oekraïne wat problemen op geopolitiek vlak en is duidelijk op zoek naar alternatieve manieren om hun vermogen te beschermen en de beschikbare energiebronnen in kapitaal om te zetten.

Volgens Nikita Zuborev, een Russische analist bij het lokale BestChange, is Rusland een ideale kandidaat voor bitcoin mining.

Week in Bitcoin: koers schiet naar nieuwe records in 2023

Wat een week voor bitcoin! De koers bereikt het hoogste punt in 2023 en reageerde positief op ontwikkelingen in de Verenigde Staten en daarbuiten. We hebben het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet in dit weekoverzicht.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...