Week in Bitcoin: koers schiet naar nieuwe records in 2023

Wat een week voor bitcoin! De koers bereikt het hoogste punt in 2023 en reageerde positief op ontwikkelingen in de Verenigde Staten en daarbuiten. We hebben het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet in dit weekoverzicht.

Bitcoin heeft momenteel een marktkapitalisatie van $595,2 miljard, met een prijs van $30.665 per BTC op de grote cryptobeurzen.

Voor een dollar krijg je momenteel ongeveer 3.261 satoshi’s, wat een duidelijk inzicht geeft in de huidige waarde van bitcoin. Bovendien is bitcoin geprijsd in goud tot 16,0 oz en vertegenwoordigt het ongeveer 4,64% van de marktkapitalisatie van goud.

Ledger publiceert whitepaper met plannen over discutabele herstel-functie

Ledger publiceert de langverwachte whitepaper voor hun nieuwe dienst genaamd Ledger Recover. Het bedrijf kreeg in mei veel weerstand toen het deze nieuwe feature aankondigde. Ledger krabbelde terug, stelde de lancering uit en beloofde eerste meer gedetailleerde plannen te delen.

Dat is nu gebeurd. Je kunt de whitepaper lezen op de Github pagina van de hardware wallet-maker.

In het kort komt Ledger Recovery hier op neer: je kunt er optioneel voor kiezen om tegen een maandelijke betaling je private key op te splitsen en te laten bewaren bij drie bedrijven. Je hebt vervolgens twee van de drie delen van deze Shamir Secret Sharing Scheme nodig om je coins terug te krijgen na het doen van een identiteitscheck.

Toezichthouder eist totale stop van Binance in België

Binance, een grote speler in de wereld van cryptocurrency, zit in de problemen in België. De Financial Services and Markets Authority (FSMA), een Belgische toezichthouder, heeft een bevel uitgevaardigd. Binance moet onmiddellijk stoppen met het bedienen van Belgische klanten​​.

Volgens de FSMA is Binance in strijd met de Belgische wet en de richtlijnen. Het bedrijf biedt diensten aan vanuit landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Dit is volgens hen niet toegestaan​​.

Fonds met bitcoin aandelen gelanceerd op Amsterdamse beurs

Ons eigen Nederland is weer een nieuw bitcoin equity exchange-traded fonds (ETF) rijker. Beleggers kunnen blootstelling krijgen aan de bitcoinmarkt via een mandje van bitcoin-gerelateerde bedrijfsaandelen.

De Bitcoin Equities ETF komt uit de koker van de Franse investeringsmaatschappij Melanion Capital. Het is sinds vandaag (22 juni, red.) te verhandelen op de Euronext Amsterdam Stock Exchange.

De ETF volgt de Melanion Bitcoin Exposure Index. Dit is een op maat gemaakt mandje van Europese en Amerikaanse aandelen die nauw verbonden zijn met de bitcoinmarkt.

Prime Trust moet stortingen en opnames stoppen, insolventie dreigt

Cryptocustodial Prime Trust heeft “een tekort aan klantengelden”. Daarom kon het deze maand niet aan alle opnameverzoeken voldoen, zo meldt het Nevada Department of Business and Industry.

De Financial Institutions Division (FID) van het ministerie houdt toezicht op de door de staat gereguleerde trustbedrijven. Het heeft Prime Trust bevolen om alle activiteiten te staken die in strijd zijn met de voorschriften van Nevada.

Valkyrie gaat voor bitcoinfonds met ticker ‘BRRR’

Valkyrie heeft opnieuw een aanvraag ingediend voor een bitcoin exchange traded fund (spot ETF) bij de Securities & Exchange Commssion.

Valkyrie Funds, dat al een Bitcoin Strategy ETF en een Bitcoin Miners ETF aanbiedt, komt nu ook met een bitcoin spot ETF op de proppen.

De ETF, genaamd het Valkyrie Bitcoin Fund, zal bitcoin aanhouden om de prestaties van de CME CF Bitcoin Reference Rate, New York Variant, weer te geven. Het fonds is van plan om aandelen te noteren op de Nasdaq-beurs onder de ticker BRRR.

PlanB: ’78 procent van alle 19,4 miljoen bitcoin staan in de plus’

De Nederlandse analist PlanB is samen met de bitcoin koers weer helemaal opgeleefd. Na de ETF-aanvraag van BlackRock is de bitcoin koers aan een sterke periode begonnen en dat betekent dat het sentiment ook weer begint om te draaien. Die verbetering van het sentiment is duidelijk waarneembaar in de berichten van de populaire analist.

Zo maak je je bitcoin van Binance over naar Bitvavo

Persbericht – Het is vrijwel niemand ontgaan: Binance verlaat Nederland. Dat betekent dat Nederlandse gebruikers op zoek moeten naar alternatieven. In Nederland zijn er tal van opties en één daarvan is Bitvavo. In deze tutorial leggen we uit hoe je gemakkelijk je bitcoin en crypto’s naar Bitvavo kunt versturen.

Je kunt eenvoudig digitale valuta die je in bezit hebt bij Binance overboeken naar je Bitvavo-wallet.

“Apple verwijdert neppe Trezor-app uit de App Store”

Apple heeft een neppe Trezor-walletapp verwijderd uit de App Store. Mogelijk zijn er meer neppe wallets in omloop in de App Store en Playstore, zo waarschuwen onderzoekers.

Rafael Yakobi, managing partner bij Crypto Lawyers, geeft een een beveiligingswaarschuwing met betrekking tot de App Store van Apple. Als je zoekt op “Trezor”, dan verschijnt er een phishing app die is ontworpen om cryptocurrency’s te stelen.

De 140.000 bitcoin van MicroStrategy staan weer in het groen

De 140.000 bitcoin van MicroStrategy staat weer in het groen. Het miljardenbedrag dat Michael Saylor met zijn bedrijf uit de markt heeft gekocht, stond bijna precies een jaar in het rood.

In de herfst van 2020 kocht MicroStrategy haar eerste beetjes bitcoin met haar kasreserves. Na deze 21.454 BTC kwam er in de drie jaar die volgden bijna 120.000 BTC bij. Het totale bitcoinbezit van het business intelligence-bedrijf staat nu op $4,2 miljard aan bitcoin. Een deel hiervan is gefinancierd met schuldpapier dat in de komende jaren nog moet worden terugbetaald.

Market cap stablecoins naar laagste niveau sinds september 2021

De totale market cap van stablecoins is naar het laagste niveau sinds september 2021 gezakt. Dat lijkt onder andere het gevolg van de opleving van bitcoin, die maakt dat veel investeerders die met stablecoins aan de zijlijn stonden ook weer instappen. In principe is het niet heel bullish voor bitcoin als de market cap van alle stablecoins zakt, omdat deze munten in principe droog kruit vormen om de koersen verder op te drijven.

Je zwembad verwarmen met bitcoin miners? Deze spa in Brooklyn doet dat

Een in Brooklyn gevestigd zwembad en spa gaat bitcoin miners gebruiken om het water te verwarmen.

Op Instagram onthult Bathhouse Williamsburg dat het zijn zwembaden verwarmt met restwarmte van bitcoin miners.

Tijdens het mining proces (waarbij elektriciteit wordt omgezet in hashrate) komt veel warmte vrij. Het bedrijf uit de buurt van New York City gaat dit gebruiken om zwembaden te verwarmen.

Ze laten dit water langs de rigs lopen waarbij het een win-win situatie oplevert: het fungeert als koelmiddel voor de miners, terwijl het water warmer wordt. Ze doen dit door er een extra warmtewisselaar tussen te zetten.

Het bedrijf beweert dat het “voor zichzelf spreekt dat bitcoin mining een haalbare optie is”. Het Instagram-account waar de video is op gedeeld heeft maar liefst 123.000 volgers.

IMF betwijfelt effectiviteit van crypto-verbod op lange termijn

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft aangegeven dat het verbieden van crypto-assets in een land op de lange termijn mogelijk niet de meest effectieve aanpak is om risico’s te beheren. Deze visie vormt een contrast met een verklaring van het IMF in februari, waarin sommige directeuren stelden dat een totaalverbod niet uitgesloten zou moeten worden.

Rusland als nieuwe hotspot voor bitcoin mining?

Bitcoin is een decentrale asset en dat betekent dat iedereen op dezelfde manier toegang heeft tot het netwerk. Rusland heeft als gevolg van de oorlog in Oekraïne wat problemen op geopolitiek vlak en is duidelijk op zoek naar alternatieve manieren om hun vermogen te beschermen en de beschikbare energiebronnen in kapitaal om te zetten.

Volgens Nikita Zuborev, een Russische analist bij het lokale BestChange, is Rusland een ideale kandidaat voor bitcoin mining.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer