Goedemorgen Bitcoin: Cryptobank Genesis reageert op eis van Gemini

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Cryptobank Genesis reageert op eis van Gemini

Genesis Trading is een cryptobedrijf dat onder de paraplu van Digital Currency Group valt. Het is een handelshuis in spots en derivaten, maar ook een cryptobank en custodian, gericht op professionele klanten.

Ze zijn in de problemen gekomen door de bearmarkt én het faillissement van FTX en dochterbedrijf Alameda Research, ze hadden namelijk een handelsrekening bij FTX.com, het is onduidelijk hoeveel geld er is verloren.

Probleem is dat andere cryptobedrijven ook weer geld hebben uitgeleend aan Genesis Trading, een zogenaamde off-chain stakingproduct. Gemini heeft 900 miljoen dollar uitstaan vanuit hun Earn product, het Nederlandse Bitvavo mist circa 297 miljoen dollar (280 miljoen euro), geld dat klanten hebben aangemerkt voor 'staking'.

'We geloven dat we tot een oplossing kunnen komen', maar het is onduidelijk wanneer deze oplossing er komt. 'Het is een zeer complex proces wat extra tijd gaat vergen'.

Cryptobank moest razendsnel $8 miljard regelen na record opnames

De grote cryptobank Silvergate kon met pijn en moeite ruim $8,1 miljard ophoesten. De onrust rondom FTX in de markt zorgde ervoor dat veel partijen geld op wilde nemen. Dat heeft Silvergate veel gekost.

Ze verkochten onder andere bezittingen met een verlies om aan de vraag te voldoen. Het aandeel van de bank reageert heftig met een grote daling. Dat meldt de Wall Street Journal.

De stortingen die te maken hebben met bitcoin en crypto daalde met 68% in het vierde kwartaal van 2022. De interesse nam af, terwijl de opnames juist toenamen. Om aan de vraag te voldoen werden onder andere schulden verkocht om de balans kloppen te krijgen. De verkochte schuld ging onder andere bestond onder andere voor miljarden aan Amerikaanse staatsobligaties.

Je kunt nu volledig op bitcoin leven in Zwitserland

De grote droom van iedere bitcoiner is een toekomst waarin bitcoin de standaard. Een toekomst waarin je overal kunt betalen met bitcoin en prijzen zijn uitgedrukt in bitcoin. In het Zwitserse Lugano is die droom nu bijna een realiteit en is het in principe mogelijk om volledig op bitcoin te leven.

De Plan ₿ Foundation van Lugano publiceerde recent op Twitter een plattegrond van de stad met alle winkels waar je nu al met bitcoin kunt betalen. Op die kaart zien we honderden winkeliers die bitcoin omarmen en accepteren als betaalmiddel. "Je kunt nu op bitcoin leven in Lugano!", zo luidt het bericht van de stichting op Twitter.

Het hele project om van Lugano een bitcoin-stad te maken is een onderneming waar onder andere Tether bij betrokken is, om vermogen, knappe koppen en kansen naar de stad toe te trekken. Onderdeel van dit grote plan is om bitcoin om te toveren tot wettig betaalmiddel in de stad, zo werd in maart 2022 aangekondigd.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!