Goedemorgen Bitcoin: 'Cryptoqueen in 2018 vermoord'

Goedemorgen Bitcoin: 'Cryptoqueen in 2018 vermoord'

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin Core maintainer Marco Falke stopt na ruim 10 jaar

Marco Falke stopt als Bitcoin Core maintainer. De ontwikkelaar droeg sinds 2012 actief bij aan de ontwikkeling van bitcoin en het protocol.

Falke geeft geen specifieke reden. Wel geeft hij aan dat het een moeilijke beslissing is om te stoppen op Twitter: "Ik blijf gepassioneerd over open source en bitcoin. Ik ben positief over de toekomst." In die toekomst past voor hem echter geen publieke rol meer.

Een Bitcoin Core maintainer is niet de baas over bitcoin. Wel is het een belangrijke rol in hoe er momenteel aan bitcoin wordt gebouwd. In de praktijk kan een developer allerlei updates en code voorstellen, maar het netwerk moet het wel oppakken. Falke heeft de meeste 'commits' op GitHub aan bitcoin.

Uitgelekt politie-onderzoek: 'Cryptoqueen is in 2018 vermoord'

Ruja Ignatova, ook bekend als Cryptoqueen, zou al in 2018 vermoord zijn en gedumpt in de Ionische Zee. Dat stellen Bulgaarse onderzoekers, zo meldt nieuwsmedium Bird. Zij hebben documenten van een vermoorde Bulgaarse rechercheur ingezien waarin dit scenario staat.

Ignatova is de grote vis achter de OneCoin-zwendel, waarbij naar schatting voor 5 miljard dollar van beleggers in rook is opgegaan. Ze is voortvluchtig sinds 2017 en staat op alle internationale opsporingslijsten, van zowel Europol als de FBI. Deze Amerikaanse politiedienst heeft 100.000 dollar op haar hoofd gezet voor een gouden tip.

Het is nog steeds een gerucht, want de Cryptoqueen of haar lichaam is nog steeds niet gevonden.

PlanB gelooft niets van koersdaling bitcoin naar 15.500 dollar

Er zijn nog altijd een hoop analisten die verwachten dat de bearmarkt een vervolg krijgt en dat de huidige opleving van bitcoin gedoemd is om te mislukken. De Nederlandse analist PlanB, die op Twitter 1,8 miljoen volgers vergaarde met zijn Stock-to-Flow model, gelooft echter helemaal niets van de voorspellingen dat bitcoin een nieuwe bodem zal noteren.

De analist organiseert op zijn Twitter-pagina regelmatig polls waarin hij zijn volgers vraagt over de toekomstige bitcoin koers. Hoewel 64,1 procent van de ruim 31.700 stemmers aangeeft dat de bodem bereikt is, verwacht een kleine 35,9 procent dat we nog dieper dan de huidige bodem van 15.500 dollar zullen zakken.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan