PlanB gelooft niets van koersdaling bitcoin naar 15.500 dollar

Er zijn nog altijd een hoop analisten die verwachten dat de bearmarkt een vervolg krijgt en dat de huidige opleving van bitcoin gedoemd is om te mislukken. De Nederlandse analist PlanB, die op Twitter 1,8 miljoen volgers vergaarde met zijn Stock-to-Flow model, gelooft echter helemaal niets van de voorspellingen dat bitcoin een nieuwe bodem zal noteren.

'Ik zie het niet'

De analist organiseert op zijn Twitter-pagina regelmatig polls waarin hij zijn volgers vraagt over de toekomstige bitcoin koers. Hoewel 64,1 procent van de ruim 31.700 stemmers aangeeft dat de bodem bereikt is, verwacht een kleine 35,9 procent dat we nog dieper dan de huidige bodem van 15.500 dollar zullen zakken.

"Er wachten nog steeds veel mensen op een bitcoin koers van minder dan 15.500 dollar. Kan iemand me alsjeblieft uitleggen wat hier de onderbouwing voor is en welke data, grafieken en analyses dit aageven? Want ik zie het niet en probeer dat standpunt echt te begrijpen", aldus een optimistische PlanB.

De afgelopen dagen publiceerde de analist al meerdere datapunten, die volgens hem juist aangeven dat er een nieuwe bullmarkt is begonnen. Voor het jaar 2025 voorspelde hij recent zelfs een bitcoin koers van tussen de 100.000 en 1 miljoen dollar. Dat is een behoorlijke range, maar het geeft in ieder geval aan dat hij wacht op nieuwe all-time highs.

Amerikaanse recessie

In een reactie op de vraag van PlanB schrijft een volger dat hij een mogelijke recessie voor de Amerikaanse economie verwacht. Hierin verwijst deze volger ook naar de dotcom-crash, waarna de Nasdaq in eerste instantie 77 procent daalde, om vervolgens weer met 60 procent te klimmen en daarna een nieuw dieptepunt neer te zetten dat 30 procent lager lag dan de vorige bodem.

Hoewel de omstandigheden op dit moment natuurlijk anders zijn, valt het niet te ontkennen dat we dit soort taferelen in het verleden hebben gezien. Wat dat betreft is het allesbehalve zeker dat het donkerste gedeelte van de bearmarkt al achter ons ligt.

Op dit moment is het bijna niet voor te stellen dat bitcoin opnieuw omlaag duikt richting de koers van 15.500 dollar, maar die koers hadden we na de all-time high van 69.000 dollar van november 2021 ook niet meer op de planning staan. Wat dat betreft blijft bitcoin ons eraan herinneren dat de financiële markt een onvoorspelbaar beestje is.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....