Goedemorgen Bitcoin: de whitepaper staat nu op overheidswebsites van Colombia en Estland

733 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoin nieuws weer op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin bij 19 bedrijven stijgt met 400% in 1 jaar tijd naar $3,6 miljard

Beursgenoteerde bedrijven hebben ook de weg naar bitcoin (BTC) gevonden. Volgens onderzoeker Kevin Rooke hebben deze bedrijven nu gezamenlijk zo’n $3,6 miljard aan BTC in kas.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In 2019 ging deze statistiek over zo’n 20.000 BTC, in 12 maanden is dat bedrag gestegen naar 105.837 BTC. En dat terwijl ook de prijs in dollars flink is gestegen.

Veel van deze bedrijven geven publiekelijk een zelfde soort antwoord over hun motieven om bitcoin te gebruiken: het is een spaarmiddel. Rooke: ”Vorig jaar hielden beursgenoteerde bedrijven gezamenlijk een schamele 20.000 BTC vast. Nu hebben 19 beursgenoteerde bedrijven een totaal van 105.837 BTC op de balans.

Bitcoin whitepaper staat dankzij Craig Wright nu op overheidswebsites Colombia en Estland

De Bitcoin whitepaper is dankzij Craig Wright weer een hot item. Door de aantijgingen van ‘CSW’ aan het adres van de website bitcoin.org, is het document op een hele reeks nieuwe (digitale) plekken terug te vinden. Nu wordt de whitepaper zelfs gehost op websites van de overheid van Colombia en Estland.

Het begon allemaal exact een week geleden. Advocaten van Craig Wright eisten dat de websites bitcoin.org en bitcoincore.org de whitepaper van Satoshi Nakamoto offline haalden. Ze beweren dat het document het auteursrecht schendt omdat ‘CSW’ het zou hebben geschreven.

De stablecoin Tether (USDT) uitgelegd: dollars, dekkingen en FUD

Tether ( USDT). Hoewel het géén Bitcoin ( BTC) is, is het wel een onderwerp waar vaak over wordt gepraat in de community. De stablecoin is al vaak middelpunt geweest van FUD. Hoe zit het eigenlijk met deze door de dollar wel-of-niet gedekte cryptovaluta? Tijd voor een uitgebreide uitleg.

Ten eerste kort wat over de achtergrond van Tether. Het is een stablecoin, wat er op neer komt dat de waarde ervan stabiel is ten opzichte van andere fiatvaluta. Voor traders is dit een handige manier om uit Bitcoin te stappen en zo te speculeren op een prijsdaling.

De waarde van de Tether verleent zich aan de waarde van een Amerikaanse dollar. Anderzijds is het gewoon een cryptocurrency, en heeft het dus ook die karakteristieken.

Het is perfect voor online en internationale betalingen, en ook hierom is het vooral onder Chinese investeerders populair om bitcoin mee te kopen of om kapitaalcontroles mee te ontlopen. Ook wordt het veel gebruikt voor arbitrage-handel tussen verschillende beurzen om de spread zo laag mogelijk te krijgen en houden.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...