Goedemorgen Bitcoin: deze 10 grote bedrijven accepteren al BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Grayscale legt SEC vuur aan schenen met uitleg over bitcoin ETF

De CEO van Grayscale Investments legt uit dat de Amerikaanse beurswaakhond mogelijk een wet schendt door de spotmarkt bitcoin ETF maar niet te willen goedkeuren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Securities and Exchange Commission (SEC) wijst al jaren aanvragen voor een ‘fysiek’ bitcoinfonds (ETF) af. Dit zou niet in lijn zijn met de Administrative Procedure Act, zo stelt Michael Sonnenhein nu. Hij is de CEO van Grayscale, een bedrijf dat heel erg graag hun bitcointrust wil omtoveren in een bitcoinfonds.

Krachtige Amerikaanse dollar doet denken aan coronacrash van maart 2020

Bitcoin is de nieuwe week niet goed begonnen met een duikvlucht onder de 40.000 dollar die ons momenteel tot een koers van 38.800 dollar brengt. Het lange paasweekend is nog altijd niet ten einde en het is nog maar de vraag in hoeverre de markt de komende dagen stabiel kan blijven zonder de inbreng van professionele investeerders.

De beperkte activiteit van de professionele handelaren vanwege de feestdagen zorgt voor een dun orderboek en die beperkte liquiditeit kan voor extra volatiliteit zorgen. Op dit moment lijkt dat de bitcoin koers vooral onder druk te zetten.

Deze 10 grote bedrijven accepteren al bitcoin betalingen

Veel Nederlanders zien bitcoin misschien meer als ‘een investering’ dan als ‘het betaalmiddel van de toekomst’. Er zijn echter al tal van grote bedrijven die bitcoin accepteren.

Er gaan de laatste dagen lijstjes rond met daarop tien S&P500-bedrijven of dochterondernemingen die allemaal bitcoinbetalingen willen ontvangen. Naast lokale bedrijfjes in Nederland die op eigen initiatief cryptovaluta accepteren, zijn er dus ook al grote bedrijven waar je je sats kunt spenderen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...