Goedemorgen Bitcoin: dominantie van dollar neemt af in cryptomarkt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers schiet naar $26.700, bijna $100 miljoen aan liquidaties

Bitcoin heeft de cryptomarkt eens te meer verrast. Na een reeks van dagen waarin de prijsbewegingen de investeerders wat somber stemden, heeft de digitale munt een indrukwekkende rally laten zien. Binnen 24 uur steeg de prijs met bijna $2,000, waarmee het de hoogste waarde bereikte sinds 8 juni dit jaar.

​SEC en Binance US zijn het eens over beheer van fondsen

Binance, Binance US en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn overeengekomen om tijdelijk de toegang tot klantfondsen uitsluitend te beperken tot medewerkers van Binance US​​.

Dit voorstel, dat nog goedkeuring moet krijgen van de federale rechter die de zaak in behandeling heeft, omvat maatregelen die Binance US zal nemen om ervoor te zorgen dat geen enkele functionaris van Binance Holdings toegang heeft tot de verschillende private keys, hardware wallets of root-toegang tot de Amazon Web Services-tools van Binance US​​.

Handel in bitcoinmarkt meer in euro, en minder in dollars

In 2023 intensiveerde de Amerikaanse toezichthouder, de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), haar optreden tegen cryptocurrencies, wat leidde tot aanzienlijke veranderingen in de cryptomarkt. De SEC verhoogde haar toezicht op cryptobedrijven vanwege hun vermeende falen om te voldoen aan de regelgeving.

Deze agressieve regulering leidde tot kritiek van bedrijven en pleitbezorgers van, die het o.a beschreven als regeldrift. Het verhoogde toezicht van de SEC richtte zich aanvankelijk op zaken als het uitgeven van tokens en soortgelijke zaken, maar recentelijk focuste het zich op cryptobedrijven die optraden als niet-geregistreerde beurzen en broker-dealers. Ook rechtszaken tegen grote beurzen zoals Binance en Coinbase maakten deel uit van deze aanpak​​.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...