Goedemorgen Bitcoin: DonAlt denkt dat BTC gaat dalen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

DonAlt: Bitcoin ziet er zwak uit en gaat dalen

Een cryptohandelaar die eerder dit jaar correct een doorbraak voorspelde, stelt zich nu een scenario voor waarin hij opnieuw bitcoin (BTC) wil accumuleren.

In een nieuwe video-update vertelt de anonieme cryptanalist DonAlt aan zijn 53.000 YouTube-abonnees dat bitcoin er zwak uitziet.

Volgens de analist is de reden dat de goedkeuring van op spot gebaseerde bitcoin exchange-traded funds (ETF's) vertraagd zijn. Dat hebben handelaren wel ingeprijsd. Toch daalde BTC nog steeds toen het nieuws naar buiten kwam en de aanvragen uitgesteld zijn.

Check zijn video hieronder:

Whales kopen agressief bitcoin in, tijd voor een koersopleving?

Het lukt de bulls maar niet om het positieve momentum te herpakken en de bitcoin koers blijft vooralsnog onder de 26.000 dollar hangen, dat neemt niet weg dat er op de blockchain veelbelovende ontwikkelingen terug te vinden zijn. De grootste whales van de markt lijken momenteel in de accumulatie-modus te zitten. Maar de grote vraag is natuurlijk of we ondertussen de bodem van deze correctie bereikt hebben.

De on-chain analist James van Straten claimt dat de periode van distributie voorbij is voor bitcoin. Een periode van distributie betekent dat we vooral dalingen zien, omdat mensen hun bitcoin verkopen. Nu is dat volgens Van Straten voorbij en zien we dat whales accumuleren op het meest agressieve tempo sinds de maanden juni en juli.

Deribit ziet in augustus een groei van 17% in het handelsvolume van crypto-derivaten, vooral door opties

Deribit registreerde een toename in het handelsvolume van crypto-derivaten, zelfs toen de wereldwijde activiteit met 12,1% daalde tot ongeveer 1.600 miljard dollar

Het handelsvolume in crypto-derivaten genoteerd op de Deribit-beurs, van origine Nederland maar gevestigd in Dubai, bleef vorige maand robuust, zelfs toen de wereldwijde activiteit afnam.

Het handelsvolume in de derivatenmarkt van Deribit steeg naar $42 miljard in augustus, een stijging van 17% ten opzichte van juli, in tegenstelling tot de wereldwijde neerwaartse trend waarbij de volumes van wereldwijde derivaten met 12,1% daalden tot ongeveer $1,6 biljoen, meldde de beurs in de maandelijkse review gedeeld met CoinDesk. De volumecijfers vertegenwoordigen de totale activiteit in opties, futures en eeuwigdurende futures segmenten.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...