Goedemorgen Bitcoin: ECB verhoogt rente voor tiende keer naar hoogste niveau ooit

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Cryptobedrijf Genesis stopt alle handelsdiensten

Genesis heeft alle crypto-handelsdiensten gestopt. Het bedrijf is zwaar getroffen door de ineenstorting van Three Arrows Capital en FTX.

Genesis, het crypto-handelsbedrijf dat vorig jaar zwaar is getroffen door de ineenstorting van Three Arrows Capital en FTX, heeft alle handelsactiviteiten stopgezet, volgens een woordvoerder tegenover Coindesk.

Vorige week is bekend geworden dat het bedrijf zijn Amerikaanse bureau zou sluiten, maar de internationale spot- en derivatenhandelsactiviteiten zijn stopgezet, zegt de woordvoerder.

Swan Bitcoin en BitGo gaan samen een bitcoin-only trust lanceren voor VS

Crypto-custodial BitGo en gaat samen met Swan Bitcoin een bitcoin-only trustbedrijf lanceren. Ze willen op deze manier een bedrijf in de markt zetten zonder blootstelling aan de rest van de cryptomarkt.

De joint venture moet nog wel goedkeuring krijgen van regelgevende instanties en ook de naam van de dienst is nog niet bekend gemaakt. De trust gaat de expertise van BitGo omtrent custody combineren met die van Swan op het gebied van onboarding en fraudepreventie.

Bitcoin mining pool F2Pool geeft 19,8 BTC terug aan Paxos na foutje

Een bitcoin mining pool die per ongeluk de 19,8 BTC aan transactiekosten ontving, heeft dit geld teruggegeven.

Het gaat om F2Pool. Toen de bijzondere transactie afgelopen zondag werd gevalideerd, liet CEO Chun al direct weten dat hij het geld wilde terugsturen naar de ongelukkige pechvogel. Destijds was nog niet bekend wie dit was. Op basis van on-chain analyse werd al snel (ten onrechte) de naam van PayPal aan de transactie gelinkt.

Het bleek uiteindelijk te gaan om het in New York gevestigde en gereguleerde Paxos, die de infrastructuur voor PayPal regelt.

ECB verhoogt rente voor tiende keer naar hoogste niveau ooit

De koers van bitcoin maakte donderdag een klein sprongetje nadat de Europese Centrale Bank (ECB) een rentestijging bekend maakte.

Het was alweer de tiende opeenvolgende verhoging van het belangrijkste rentetarief. De ECB schrijft in een persbericht:

“Op basis van zijn huidige beoordeling is de Raad van Bestuur van mening dat de basisrentetarieven van de ECB een niveau hebben bereikt dat, indien voldoende lang gehandhaafd, een substantiële bijdrage zal leveren aan de tijdige terugkeer van de inflatie naar het streefcijfer.”

Alle de drie belangrijke rentetarieven van de ECB zijn met 0,25% verhoogd. Om precies te zijn gaat het om de basisherfinancieringsrente (in het kort de ‘refirente’), de depositorente en de marginale beleningsrente.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...