Goedemorgen Bitcoin: eerste BTC verdiend met El Salvadoraanse vulkaan

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin minen met een vulkaan? El Salvador heeft de primeur

De volgende bijzondere stap van El Salvador wat betreft de adoptie van bitcoin is gezet. President Nayib Bukele heeft namelijk via Twitter laten weten dat het land officieel is begonnen met het minen van bitcoin met vulkanische energie en dat de eerste sats al binnen zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De eerste 0,01 BTC is inmiddels binnen!

Nederlander (29) aangehouden als brein achter bitcoin nepadvertenties

Een 29-jarige Nederlander is aangehouden vanwege leiding geven aan een criminele organisatie, die tienduizenden mensen hebben opgelicht met nepadvertenties die te maken hadden met cryptovaluta.

De man is het brein achter een netwerk van criminelen die nepwebsites opzette, waarbij de namen van bekende Nederlanders of nieuwswebsites zijn misbruikt.

Dat meldt de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD). Volgens de dienst is er naar schatting voor tientallen miljoenen euro's afgetroggeld van gedupeerde beleggers.

Centrale bank Amerika: 'We gaan bitcoin niet verbieden zoals China'

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, de centrale bank van de Verenigde Staten, Jerome Powell, heeft aangegeven dat hij niet de intentie heeft op bitcoin en andere cryptocurrency's te verbieden. Al is hij wel van mening dat het tijd is voor regulering.

Dit antwoord van Powell kwam op een vraag van Amerikaans congreslid Theodore Budd die zich afvroeg of de voorzitter van de Fed de intentie heeft om cryptocurrency's te verbieden of in ieder geval het gebruik te doen verminderen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!