Goedemorgen Bitcoin: El Salvador koopt extra BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nieuwe Duitse regering zet Bitcoin op de agenda

Duitsland heeft een nieuwe regering en het land heeft bitcoin hoog op de agenda staan. Naast bitcoin gaan onze oosterburen ook aan de slag met ‘blockchain technologie’. Dat laatste zegt echter niet zoveel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wel is het duidelijk dat de grootste economie van Europa de ontwikkelingen in deze industrie niet gaat negeren. Eerder kregen bijvoorbeeld 4.000 fondsen groen licht om een deel van hun portfolio in bitcoin te stoppen.

De nieuwe coalitie bestaat uit drie groepen: de sociaal-democraten, de liberalen en Groenen. Zij beloven een sociale financiële revolutie. Bitcoin is zeker niet het belangrijkste punt in de agenda, maar naast groene en financiële plannen heeft het toch een plekje veroverd in het regeerakkoord. Zelf noemen ze de plannen een “alliantie voor vrijheid, rechtvaardigheid en duurzaamheid.”

‘Financieel directeur van bitcoin leningverstrekker Celsius opgepakt in Israël’

Een ‘werknemer’ van bitcoin leningbedrijf Celsius is opgepakt en voorlopig op non actief gesteld. Het zou gaan om financieel directeur Yaron Shalem. Hij is volgens CoinDesk opgepakt in Israël.

Celsius heeft officieel nog niet bevestigd dat het om Shalem gaat. Wel geven ze aan dat ze direct stappen hebben ondernomen nadat bekend werd dat een van hun werknemers is betrokken bij een onderzoek van de politie. Vooralsnog geeft het bedrijf aan dat het niet gaat om iets wat met Celsius zelf te maken heeft.

El Salvador koopt weer 100 bitcoin bij, totaal staat nu op 1.220 BTC

President Nayib Bukele van El Salvador maakte gisteren bekend dat hij opnieuw bitcoin heeft gekocht. Op Twitter deelde hij dat zijn land 100 BTC aan haar schatkist heeft toegevoegd. Daarmee komt het totale aantal BTC dat het land heeft aangeschaft op 1.220 BTC.

Het is alweer bijna drie maanden geleden dat El Salvador van bitcoin een ‘wettig betaalmiddel’ maakte. Sinds 7 september gebruikt het de cryptovaluta naast de Amerikaanse dollar als nationale munt én betaalnetwerk.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...