Goedemorgen Bitcoin: EU wil inzicht in BTC transacties

346 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

ABN AMRO gaat geen bitcoin diensten aanbieden

ABN AMRO laat bitcoin als belegging links liggen, zo meldt De Telegraaf in een gesprek met Ralph Wessels, hoofd beleggingen bij de in 2008 genationaliseerde bank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Wessels kleven er teveel risico's voor hun klanten aan belegging in de cryptomunt. Zijn team heeft het afgelopen jaar uitgebreid onderzoek gedaan naar de prijsvorming van de munt. Een van de conclusies die zij trekken: bitcoin fungeert niet altijd een hedge tegenover andere assetklassen zoals aandelen en obligaties.

Daarmee veegt de bank, voor 56% in handen van de Nederlandse overheid, het argument om met bitcoin een beleggingsportefeuille te diversificeren van tafel. Een quote uit het gesprek in de Telegraaf:

'We hebben het afgelopen jaar breed bekeken, de uitkomsten zijn overal niet eensluidend. Waar de brede MSCI All World Index rond 35% zakte in de coronapandemie, verloor bitcoin 63% - en dit jaar zelfs 50%. Zo’n best alternatief is het dan niet.'

Twitter-baas bevestigt bouwen van bitcoin (BTC) wallet

Het beursgenoteerde miljardenbedrijf Square kondigde eerder aan de mogelijkheden tot het bouwen van een hardware wallet te onderzoeken en lijkt die plannen nu definitief door te zetten. Zowel CEO Jack Dorsey als hoofd hardware Jesse Dorogusker bevestigen het plan op Twitter.

Begin juni liet Dorsey weten dat Square de mogelijkheden onderzocht en dat ze in gesprek wilden met de gemeenschap om te bepalen hoe een eventuele hardware wallet eruit moest komen te zien. Nu zijn de belangrijkste knopen doorgehakt en gaat de hardware wallet er komen.

Europese Unie wil meer inzicht in geldstromen van Bitcoin

De Europese Unie (EU) is bezig met het optuigen van een nieuwe entiteit om witwassen tegen te gaan en ontwikkelt nieuwe regels om de transparantie bij het versturen van 'crypto-assets' te vergroten. Zo blijkt uit een document dat door Reuters is opgedoken.

"Witwasserij, het financieren van terrorisme en georganiseerde misdaad blijven grote problemen die op Europees niveau moeten worden aangepakt," aldus een quote uit het document.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!