Goedemorgen Bitcoin: EU wil strengere regels tegen anonimiteit Bitcoin

Goedemorgen Bitcoin: EU wil strengere regels tegen anonimiteit Bitcoin

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoin nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

BlockFi moet stoppen met nieuwe accounts in New Jersey

BlockFi mag geen klanten meer aannemen in de Amerikaanse staat New Jersey. BlockFi is een populair bitcoin leenplatform, ook kun je er traden met verschillende cryptocurrency's. Directeur Zac Prince reageert in een aantal tweets op de situatie. Het New Jersey Bureau of Securities zorgt ervoor dat BlockFI tijdelijk geen accounts voor nieuwe leningen in New Jersey mag openen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sinds de start van BlockFi in 2017 haalde het $500 miljoen aan investeringen op, het bedrijf wordt gewaardeerd op zo'n $5 miljard.

Concurrent van Tether is voor 61% gedekt door cash

Circle heeft vandaag meer duidelijkheid gegeven over de reserves die ze aanhouden voor hun USD Coin (USDC). Het grootste deel van de reserves van de stablecoin worden aangehouden in contanten of equivalenten daarvan.

Volgens een rapport dat Circle publiceerde, bestaat 61% van de reserves van USDC uit cash geld (of equivalenten). De dekking van Circle omvat ook enkele andere assets. Zo bestaat zo'n 13% van de reserves uit zogenoemde Yankee-CD's. Dit zijn Certificaten van Deposits (CD's) die zijn uitgegeven door een buitenlandse bank in de Verenigde Staten.

Daarnaast is 12% van USDC gedekt door Amerikaanse staatsobligaties. Ook commercieel schuldpapier en bedrijfsobligaties zijn onderdeel van de dekking, met respectievelijk 9% en 5%. Gezien het niet 100% om cash (en equivalenten) gaat, zijn er dus wel kredietrisico's.

Europese Unie wil strengere regels voor Bitcoin

De war on Bitcoin gaat door in Europa. Beleidsmakers van de Europese Unie (EU) willen namelijk een einde maken aan anonieme Bitcoin betalingen, zo blijkt uit een rapport. Potentieel gaan ook anonieme wallets worden tegengewerkt.

Het gaat hier om een voorstel. Wat de gevolgen zijn áls dit erdoor komt is nog niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat de EU meer toezicht wil, daarbij hoort een duidelijk wettelijk kader.

Het komt er op neer dat bedrijven die bitcoin of andere crypto-assets overdragen, de details van afzenders en ontvangers moeten verzamelen. Hiermee moeten ze autoriteiten gaan helpen bij het opsporen van 'vuil geld'. Dat stellen de beleidsmakers dinsdag in een poging om de regulering van de cryptomarkt verder aan te scherpen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties