Goedemorgen Bitcoin: fastfoodketen Quiznos accepteert nu BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance Pay komt naar webshops met Shopify

Gebruikers van Binance Pay kunnen betalen bij betaalgiganten als Shopify. Binance gaat in zee met een bedrijf genaamd Alchemy Pay. Door de samenwerking komen de betaalmogelijkheden van Binance bij meer partners terecht. Dat meldt Alchemy Pay in een persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance is de grootste cryptobeurs qua handelsvolume en wil daarnaast ook een belangrijke positie veroveren in bijvoorbeeld het betaalverkeer. Alchemy Pay richt zich op betalingen van bitcoin (en crypto) naar fiatvaluta als de euro of dollar. Met Binance Pay kun je betalen met de balans bij de handelsbeurs.

Amerikaanse fastfoodketen accepteert nu bitcoin als betaalmiddel

Een samenwerking tussen fastfoodketen Quiznos en Bakkt heeft ervoor gezorgd dat klanten binnenkort met bitcoin kunnen betalen. De pilot zal beginnen halverwege augustus in Denver, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Colorado.

Het is een leuke marketingstunt en komt zelfs met kleine voordelen voor klanten. De eerste klanten die een bestelling in bitcoin betalen, ontvangen $15 aan bitcoin tegoed zodra ze de Bakkt app gebruiken. Het is nog niet duidelijk wat Quiznos gaat doen met de ontvangen bitcoin.

Wetsvoorstel Spanje wil Bitcoin legaliseren voor afbetalen hypotheek

In Spanje is er een wetsvoorstel ingediend om meer legitimiteit te geven aan cryptovaluta. Het is afkomstig uit de koker van de Volkspartij en heeft tot doel om de innovatie in meerdere industrieën te stimuleren. Hoe? Eigenaren van vastgoed zouden bitcoin moeten kunnen gebruiken als betaalmiddel voor hypotheken.

In documentatie van het congres is meer te lezen over het wetsvoorstel. Let wel op: het gaat om een voorstel, de wet is dus nog verre van definitief. Het is een breed voorstel wat ingaat op allerlei opkomende technologieën. Naast Bitcoin noemen ze ook termen als blockchain, kunstmatige intelligentie en cryptocurrency’s in het algemeen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!