Goedemorgen Bitcoin: Fidelity start met retail handel

Goedemorgen Bitcoin: Fidelity start met retail handel

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Fidelity start met bitcoin handel voor particulieren

Fidelity is officieel gestart met bitcoindiensten voor retail klanten. Als een van de grootste financiële dienstverleners van de wereld brengt het bitcoin in het bereik van particuliere markt.

Het is geen verrassing dat Fidelity deze stap neemt Ze zijn al enige tijd actief in de wereld van bitcoin en bijvoorbeeld al sinds 2014 betrokken bij bitcoin mining. Daarnaast lanceerden ze in 2021 een spot bitcoin ETF in Canada.

Eerder deze maand opende het de wachtlijst voor bitcoinhandel voor de particuliere accounts. Nu is de investeringsoptie officieel gelanceerd.

Men kan bitcoin kopen in een mobiele app. Ze gaan 1% 'spread fee' in rekening brengen, en verder staat de handelscommissie op 0%.

Bloomberg-strateeg herhaalt voorspelling voor diepe bitcoin bodem

In een interview op 26 november herhaalde Mike McGlone van Bloomberg nog maar eens zijn voorspelling over de mogelijke bodem voor bitcoin. Uiteindelijk ziet de grondstoffen-expert van Bloomberg bitcoin een koers van 10.000 tot 12.000 dollar aantikken de komende periode.

De grondstoffen-strateeg van Bloomberg staat over het algemeen bekend als een enorme bitcoin bull, maar op dit moment ziet hij het even somber in. In ieder geval voor de korte termijn. "Bitcoin is om duidelijke redenen hard naar beneden uitgebroken. Ik denk dat er nog meer dalingen aankomen", zo begint McGlone zijn verhaal.

Voor de lange termijn is hij echter optimistisch. "Laten we optimistisch beginnen. In het grote plaatje zie ik nog altijd een argument voor bitcoin als een nieuwe asset-klasse. Met de tijd zal de koers herstellen, maar op dit moment zitten we in een pijnlijke fase", aldus de analist.

Investeerders kopen 50.000 bitcoin in aanloop naar mogelijke kerstrally

Het jaar 2022 laat zich tot en met november karakteriseren door stevige dalingen. Daar laat een groot deel van de bitcoiners zich echter niet door afleiden. In de hoop op een traditionele 'kerstrally' kochten mensen de afgelopen 5 dagen bijna 50.000 bitcoin in. Kunnen we ons opmaken voor een groene kerst?

Als we de cijfers van Santiment mogen geloven, dan kochten bitcoiners de afgelopen 5 dagen 48.888 bitcoin bij de grootste beurzen. Een getal dat 0,24 procent van de volledige bitcoin supply vertegenwoordigt. Op basis daarvan lijkt het erop dat een grote groep bitcoiners optimistisch is over de decembermaand die voor ons ligt.

Wat dit grote vertrouwen extra opvallend maakt, is dat de industrie momenteel in een extreem donkere fase zit. Waar bitcoin een paar weken geleden eindelijk weer boven de 20.000 dollar uitkwam en leek te herstellen van de ellende, viel ineens FTX om en sloegen de beren weer toe. Vanaf dat moment verloor de bitcoin koers ruim 20 procent van zijn waarde.

Ook opvallend is het gedrag van adressen met 100 tot 10.000 bitcoin. De afgelopen 13 maanden dumpten deze bitcoiners ruim 1,36 procent van alle bitcoin die in omloop zijn. Om daar in de afgelopen 5 dagen een groot deel van terug te kopen. Het vertrouwen lijkt ook bij deze groep weer langzaam terug te keren, getuige de kleine piek in de grafiek.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties