Goedemorgen Bitcoin: Foutje met betaling kost gebruiker $200

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt!

Moeilijkheid van bitcoin mining stijgt 3,4%

Het is weer een stuk moeilijker geworden om nieuwe bitcoin te verdienen door middel van mining. De moeilijkheidsgraad steeg gisteren met ongeveer 3,4%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De stijging is een gevolg van de toename van de rekenkracht in de afgelopen wee weken. Deze hashrate bereikte eerder deze maand een recordhoogte van (een geschatte waarde van) 266 EH/s.

De toename van de mining difficulty over het afgelopen epoch was bescheiden. Eerder deze maand steeg het nog met 13%. Dit keer is dat 3,4%, zoals te zien is in onderstaande data van Glassnode.

Bitcoin richting de bodem? Deze on-chain indicator zegt van wel

De blockchain maakt het mogelijk om de volledige transactiegeschiedenis van bitcoin te analyseren en in kaart te brengen. Over de jaren is het analisten en bedrijven gelukt om deze rauwe informatie in on-chain indicatoren te gieten. Die on-chain indicatoren zijn inmiddels een belangrijke tool om het koersverloop van bitcoin te voorspellen.

Gisteren namen we één van die on-chain indicatoren onder de loep. We gaan vandaag kijken welk percentage van alle bitcoin op een virtueel verlies staat.

We spreken van een virtueel verlies als de bitcoin koers op dit moment lager is dan de koers waarop de bitcoin in kwestie voor het laatst van adres is gewisseld. Als de koers nu 20.000 dollar is en jij deze bitcoin vanaf de 40.000 dollar in jouw wallet had, dan staan deze virtueel in het rood.

Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin mining 3,4% moeilijker

Onbekende gebruiker betaalt $200 voor één bitcoin transactie

Een bitcoin transactie stuur je in principe met (kleine) transactiekosten. Dit geeft miners een motivatie om jouw transactie op te pikken. Een onbekende gebruiker ging echter in de fout. Er werd 1.136.000 satoshi betaald om 3,8 bitcoin te versturen.

Dit komt neer op een bedrag van zo'n $220. Terwijl het gemiddelde bedrag ligt op zo'n $0,20 in BTC op dit moment.

De precieze reden is niet bekend, maar er is hier wat mis gegaan. Het kan bijvoorbeeld gaan om iemand die oude software gebruikt, of handmatig een fout heeft gemaakt. Een andere optie is dat het gaat om bijvoorbeeld een beurs of broker die snel een transactie wilde doen.