Goedemorgen Bitcoin: Franse overheid verkoopt BTC

Goedemorgen! De bitcoin koers staat op 18,835.82USD. We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Tweede Kamerverkiezingen: de euro en de Europese Centrale Bank

De verkiezingen staan voor de deur. Ook dit jaar is de keuze weer reuze: er doen meer partijen aan de Tweede Kamerverkiezingen mee dan ooit tevoren. Maar hoe kijken deze partijen aan tegen bitcoin? En wat is hun visie over de euro en de Europese Centrale Bank? En wat te denken van (financiële) privacy?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees ook deel 1 van deze serie met daarin de mening van de politieke partijen over Bitcoin. Vandaag in deel 2: de visie over de ECB en de euro.

Franse overheid doet $34,5 miljoen aan Bitcoin in verkoop met veiling

De Franse regering gaat $34,5 miljoen aan bitcoin veilen. De cryptomunten zijn in beslag is genomen bij hackers van GateHub. Het is echter nog niet duidelijk voor wie de opbrengst wordt: de regering of toch de hackers?

Volgens een recent rapport van Cyberguerre vindt de veiling plaats namens de Agency for the Management and Recovery of Seized and Confiscated Assets (AGRASC), via het veilinghuis Kapandji Morhange in Parijs.

Beurswaakhond CFTC neemt Bitcoin beurs Binance onder de loep

Binance wordt onderzocht door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), de toezichthouder op de Amerikaanse derivatenmarkt.

De waakhond wil onderzoeken of beleggers uit de VS op Binance in bitcoin derivaten hebben gehandeld. Dat meldt persbureau Bloomberg, die zich baseert op anonieme bronnen.

CEO Changpeng “CZ” Zhao reageert op Twitter als volgt op de berichtgeving. Hij classificeert de anonieme aantijgingen als Fear, Uncertainty & Doubt (FUD). Kortom, een manier om angst te verspreiden in een opkomende markt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...