Goedemorgen Bitcoin: FTX koopt activa van Voyager op

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nubank uit Brazilië heeft al 1,8 miljoen cryptogebruikers op nieuw platform

De Braziliaanse digitale bank Nubank heeft inmiddels al meer dan 1,8 miljoen gebruikers op haar cryptoplatform verwelkomd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eind juni is de feature voor alle gebruikers van de bank open gezet. Het blijkt dat er een enorme interesse is in de cryptodiensten van Nubank. Twee maanden geleden maakte de neobank bekend dat ze 1 miljoen gebruikers op hun platform hadden. Dat is nu alweer bijna verdubbeld.

Het cijfer staat voor het aantal gebruikers dat ten minste één cryptocurrency-aankoop heeft gedaan. In nog geen half jaar tijd heeft bijna 3% van alle klanten van de bank cryptovaluta gekocht. Er is wat dat betreft nog veel winst te behalen.

Binance wil politie helpen om boeven te pakken met training

Binance start met een traingingsprogramma voor de politie. De cryptobeurs hoopt hiermee naar eigen zeggen overheden beter voor te bereiden. Boefjes wereldwijd gebruiken natuurlijk ook beurzen.

Volgens Yahoo Finance is dit een compleet nieuw plan. Het plan past echter goed binnen een trend die we vaker zien in de industrie: Binance probeert aan de goede kant te komen of te blijven van overheden.

Het gaat hier overigens om zware misdaden zoals menshandel en het financieren van terrorisme. Maar Binance wil ook graag helpen bij bijvoorbeeld financiële misdaden. In veel landen zijn beurzen en brokers verplicht om desgevraagd gegevens te delen met de overheid of andere instanties.

Cryptobeurs FTX trekt aan langst eind bij veilig Voyager-activa

Cryptobeurs FTX trekt aan het langst eind wat betreft de overname van Voyager Digital.

Na de faillissementsaanvraag die de cryptobeurs en -lender in juli indiende, heeft het bestuur van Voyager meerdere opties onderzocht. Na een recente veiling lijken de problemen van het bedrijf ten einde te zijn gekomen.

FTX was er als de kippen bij toen Voyager haar faillisementsbescherming aanvroeg. Ze wilden het bedrijf overeind houden, maar kregen al snel nul op rekest. Voyager uitte flinke kritiek op het overnamevoorstel van de beurs van Sam Bankman-Fried.