Goedemorgen Bitcoin: G7 gaat praten over regulering cryptomarkt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin adressen met meer dan 1 btc nemen toe ondanks dip naar $25.000

Het aantal bitcoin adressen met meer dan 1 bitcoin is aan het stijgen. Dat concludeert analist Philip Swift op basis van on-chaindata. Cijfers van Glassnode staven zijn bewering.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opvallend: relatief kleine adressen zijn dus stijgende ondanks de dalende trend sinds eind 2021 en de recente ‘crash’ naar $25.400. De zwarte lijn is de bitcoin koers op een maandelijks tijdframe. De oranje lijn is het aantal adressen met 1 bitcoin of meer op de balans.

Goedemorgen Bitcoin: G7 gaat praten over regulering cryptomarkt

G7 komt deze week bijeen, gaan onder andere praten over regulering cryptomarkt

Deze week is er weer een bijeenkomst van de G7. Volgens de directeur van de Franse centrale bank, Francois Villeroy de Galhau, gaat de Groep van Zeven praten over onder andere de regulering van cryptovaluta.

De volatiliteit van de laatste weken is volgens de topman van de Bank of France een “wake-up call” geweest. Volgens hem is het zaak dat wereldwijde toezichthouders weer met elkaar praten over regels en wetten:

“Wat er in het recente verleden is gebeurd, is een wake-up call voor de dringende behoefte aan wereldwijde regelgeving.”

Euro 8,1% minder waard dan jaar geleden, Nederland scoort bovengemiddeld slecht

Europees statistiekbureau Eurostat heeft berekend dat de waarde van de euro weer met 8,1% is gedaald (ten opzichte van vorig jaar).

Het inflatiecijfer is daarmee iets gestegen, gezien dit in maart nog 7,8 procent was. Nederland is op de lijst met 27 landen gezakt van de vierde naar de achtste plaats. Daarmee doen we het ten opzichte van de mede-Europeanen ietsje beter.

In Nederland daalt de waarde van het geld echter nog wel harder dan het gemiddelde. Volgens hetzelfde Eurostat was het in inflatiecijfer in ons eigen land vorige maand 11,2 procent.