Goedemorgen Bitcoin: ‘Geen nieuwe all-time high voor bitcoin dit jaar’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

"Geen nieuwe all-time high voor bitcoin dit jaar"

Arthur Hayes, de voormalige CEO van Bitmex, voorspelt dat bitcoin dit jaar geen nieuwe all-time highs gaat bereiken. Hij is echter een stuk optimistischer over 2024. “Ik denk niet dat we dit jaar tot $70.000 komen, ik denk dat we volgend jaar die grens overschrijden, dan krijgen we de blow off top en dan is het Armageddon,” aldus Hayes in de What Bitcoin Did-podcast van Peter McCormack. Hij wijst op het halving event van april/mei 2024 als de belangrijkste drijver achter deze hogere prijs.

Wat bedoelt de man met Armageddon? In zijn ogen komen er belangrijke maatschappelijke verschuivingen aan, waarbij hij een nieuwe 'grote' oorlog niet uitsluit. Het voortdurend beleid van kwantitatieve versoepeling, hogere schuldenplafonds en de groeiende kloof tussen arm en rijk en de daaruit volgende sociale onrust zijn de brandstof voor dit (doem) scenario.

Succesvolle handelaar wordt voorzichtig aan bullish over bitcoin

De pseudonieme analist DonAlt, die er op een kunstige wijze in slaagde om de bodem van november 2022 te voorspellen voor bitcoin, zegt dat hij weer bijna bullish is over bitcoin. In een nieuwe strategie-sessie op YouTube vertelt hij aan zijn 50.800 abonnees dat de opwaartse trend van de grootste digitale munt op aarde waarschijnlijk nog niet voorbij is.

Normaal gesproken daalt bitcoin hard als er een belangrijke weerstand wordt bereikt, maar ditmaal blijft de koers verrassend stabiel rondom de 30.000 dollar.

Grote onzekerheid in de markt door macro-economische situatie

De Amerikaanse consument blijft verbazen, want zij gaven in april een stuk meer uit dan verwacht. Dat zorgt voor een flinke opwaardering van de verwachtingen met betrekking tot de economische groei in Amerika voor het tweede kwartaal van 2023. Ook de inflatie kan daardoor weer een slinger omhoog krijgen, waardoor de Federal Reserve in een nog moeilijkere positie terechtkomt.

Afgelopen maand steeg de consumptie met 0,8 procent, terwijl vooraf een stijging van 0,4 procent werd verwacht.

Het is lastig te zeggen wat de impact van deze stijging op bitcoin is. Aan de ene kant is het een goede zaak dat de Amerikaanse economie blijft draaien, omdat dat mensen in theorie ook de ruimte geeft om meer bitcoin te kopen. Aan de andere kant is het weer een slechte zaak, omdat het ervoor zorgt dat de rente waarschijnlijk langer op dit hogere niveau moet blijven.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws